Αρχική COVID-19 Πελώνη: Διόρθωση μέτρων που δεν λειτούργησαν και όχι άνοιγμα

Πελώνη: Διόρθωση μέτρων που δεν λειτούργησαν και όχι άνοιγμα

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΟΥΣΑ ΧΡΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΟΥΣΑ ΧΡΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέες αλλαγές έρχονται στα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη να το επιβεβαιώνει υπογραμμίζοντας ότι “θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε προσαρμογές για να διορθωθούν επιμέρους μέτρα, που ενδεχομένως να μην λειτούργησαν”. Ωστόσο, όπως ανέφερε δεν μπορούμε να “συζητάμε για άνοιγμα” καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν το επιτρέπει.

“Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε. Όλοι έχουμε κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα”, υπογράμμισε η Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”.

Ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι μιλάμε “για στοχευμένες παρεμβάσεις” έτσι ώστε να μπορέσει να διευκολυνθεί η εφαρμογή των μέτρων και για “προσαρμογές” οι οποίες θα “διορθωθούν επιμέρους μέτρα, που ενδεχομένως να μην λειτούργησαν.”

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 7 το απόγευμα, η οποία “προκάλεσε ενδεχομένως μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες,” επιβεβαιώνοντας ότι η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι και τις 21:00.

“Λέμε για διορθώσεις, διότι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και αλλάζει ο καιρός. Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα μπορούσαν να γίνουν προσαρμογές, δεδομένου ότι φτιάχνει ο καιρός, και είναι προτιμότερο να είναι οι πολίτες σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους, παρά να πηγαίνουν, για παράδειγμα, παρανόμως σε σπίτια. Το βασικό ζητούμενο είναι η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων. Να στοχεύσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία ταυτόχρονα θα δώσει και μια εκτόνωση”, πρόσθεσε.

Επιπλέον σχετικά με τους εμβολιασμούς, η Πελώνη υπογράμμισε ότι, “κάθε βδομάδα που κερδίζουμε, έχουμε περί τους 200.000 εμβολιασμούς, οπότε θα πρέπει και αυτό να μπαίνει στην εξίσωση.”

“Όσο χτίζεται αυτό το τείχος ανοσίας, τόσο θα μπορούμε να προχωρούμε σε άρση των περιοριστικών μέτρων. Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου. Έχουν ήδη κλειστεί τα πρώτα ραντεβού και φεύγουν τα sms. Την άλλη Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στις ομάδες που έχουν εμβολιαστεί των 80 και άνω, παρατηρείται μία μείωση στις νοσήσεις αυτή τη στιγμή, που είναι ένα πάρα πολύ καλό νέο. Είναι το πρώτο αποτύπωμα του εμβολιασμού”, πρόσθεσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟμούαμούα: Τι είναι τελικά το μυστηριώδες διαστρικό αντικείμενο
Επόμενο άρθροΜειωμένος κίνδυνος διαβήτη για όσους ξεκινάνε να τρώνε πριν τις 8:30 το πρωί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ