Αρχική Υγεία - Διατροφή Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη για όσους ξεκινάνε να τρώνε πριν τις 8:30 το...

Μειωμένος κίνδυνος διαβήτη για όσους ξεκινάνε να τρώνε πριν τις 8:30 το πρωί

0
πρωινό
Διαφήμιση

Λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 έχουν οι άνθρωποι που καταναλώνουν το πρωϊνό τους πριν από τις 8:30 το πρωί, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής τη δρ Μάριαμ Άλι του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι τρώνε πριν από τις 08:30 το πρωί, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης.

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο διαδικτυακό ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, κατέληξαν σε αυτό συμπέρασμα, αφού ανέλυσαν στοιχεία για 10.575 άτομα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα που έτρωγαν (από το πρωινό έως το βραδινό):

  • λιγότερο από δέκα ώρες
  • 10 έως 13 ώρες
  • περισσότερες από 13 ώρες

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες ανάλογα με το αν κάποιος ξεκινούσε να τρώει πριν ή μετά τις 08:30 το πρωί.

“Βρήκαμε ότι όσοι αρχίζουν να τρώνε νωρίτερα στη διάρκεια της μέρας, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μικρότερη ινσουλινοαντίσταση, άσχετα με το αν περιορίζουν το εύρος της λήψης τροφής σε λιγότερες από 10 ώρες ή “απλώνουν” το φαγητό τους σε πάνω από 13 ώρες καθημερινά“, δήλωσε η δρ Άλι.

 

Διαφήμιση