Αρχική COVID-19 Νέοι αυστηροί κανόνες για το άνοιγμα της αγοράς – Κόφτης μηνυμάτων στο...

Νέοι αυστηροί κανόνες για το άνοιγμα της αγοράς – Κόφτης μηνυμάτων στο 13032

0
αγορά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για τη επόμενη μέρα μετά το lockdown ετοιμάζεται η χώρα μας, παρά το δύσκολο δεκαήμερα που διανύει, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, να επιβεβαιώνει ότι “αυτή τη φορά θα προηγηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, από κάθε άλλη δραστηριότητα”. Ενώ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, εξηγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η αγορά και απάντα στο πόσα μηνύματα θα επιτρέπεται να σταλθούν στο 13032.

Μπορεί οι επόμενες 60 ημέρες να αναμένονται δύσκολες, αλλά εφόσον οι εμβολιασμοί προχωρήσουν, θα αποχαιρετήσουμε το lockdown, μία και καλή, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Το πρώτο βήμα για την σταδιακή έξοδο από το lockdown, θα γίνει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί στο MEGA, προαναγγέλλοντας και τους νέους αυστηρούς κανόνες ανοίγματος των καταστημάτων.

Το άνοιγμα της αγοράς λοιπόν, το οποίο αναμένεται να γίνει στις 22 Μαρτίου, θα πληροί συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της Covid-19. 

“Ακριβώς επειδή είναι ασφαλές και γίνεται με ασφάλεια και κανόνες και όταν επαναλειτουργήσει θα γίνει και με νέους κανόνες που θα ακόμη πιο ελεγχόμενη”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά Αριστοτελία Πελώνη.

Τα νέα αυστηρά μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • το ωράριο θα είναι διευρυμένο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και δεν αποκλείεται να προστεθούν περισσότερες Κυριακές που θα παραμένουν ανοιχτά
  • το άνοιγμα θα γίνει αποκλειστικά με ραντεβού και το πρώτο διάστημα με παράδοση εκτός καταστήματος (click away) και σε δεύτερο χρόνο με παραλαβή εντός (click in shop)
  • πιθανό να υπάρχει ο χιλιομετρικός περιορισμός και στις αγορές ή εντός των ορίων των δήμων κατοικίας, ενώ για τα εμπορικά κέντρα είναι πολύ πιθανό να αυστηροποιηθούν οι κανόνες λειτουργίας με περιορισμό του αριθμού των καταναλωτών στο εσωτερικό τους.

Πόσα μηνύματα θα επιτρέπονται στο 13032

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το άνοιγμα της αγοράς, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο νέο νούμερο 13032, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για αποστολή μηνύματος με αιτιολογία επίσκεψη στην αγορά, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος και θα επιτρέπεται μόνο ένα μήνυμα την ημέρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθήσαμε να βρούμε τεχνικές λύσεις που θα μπορούν να διευκολύνουν το λιανεμπόριο και τους καταναλωτές, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει περιορισμός τριών ωρών. Αλλά θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος, θα επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα. Στη δεύτερη προσπάθεια θα είναι αρνητική η απάντηση.”

Ενώ μάλιστα συνέχεια πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμό στους υπόλοιπους κωδικούς. Θα γίνει ξεχωριστός αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάιο θα υπάρχει ένα τείχος ανοσίας πολύ ισχυρό στη χώρα μας και το καλοκαίρι θα είμαστε σε κάποια κανονικότητα”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση