Αρχική COVID-19 Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με αντισώματα κατά του κορονοϊού

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με αντισώματα κατά του κορονοϊού

0
Εμβόλιο, εμβολιασμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο μωρό με αντισώματα κατά του κορονοϊού. Η μητέρα του, υγειονομική υπάλληλος της πρώτης γραμμής, από τη νότια Φλόριντα, είχε εμβολιασθεί κατά του SARS-COV-2 κατά την 36η εβδομάδα της κύησης.

Οι παιδίατροι Dr Paul Gilbert και Dr Chad Rudnick έκαναν τη σχετική προ-δημοσίευση στο Medrxiv.

Σύμφωνα με την The Guardian, η γυναίκα έλαβε την 1η δόση του εμβολίου της Moderna κατά του SARS-COV-2 τον Ιανουάριο. Ενώ, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, 3 εβδομάδες αργότερα.

Οι ερευνητές έλαβαν αίμα για ανάλυση από τον ομφάλιο λώρο του βρέφους, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη αντισωμάτων την ημέρα της γέννησης. “Έτσι, υπάρχει πιθανότητα προστασίας και μείωσης του ρίσκου μόλυνσης από τον ιό μετά από εμβολιασμό της μητέρας”, αναφέρεται στην έκθεση.

“Σύμφωνα με ό,τι γνωρίζουμε είναι η πρώτη παγκόσμια αναφορά βρέφους που γεννήθηκε με αντισώματα μετά από εμβολιασμό της μητέρας. Ελέγξαμε τον ομφάλιο λώρο του βρέφους για να διαπιστώσουμε εάν τα αντισώματα της μητέρας περάστηκαν στο βρέφος, το οποίο είναι κάτι που παρατηρείται και με άλλα είδη εμβολιασμών”, δήλωσε ο Dr Gilbert σε τοπικό σταθμό του ABC στο West Palm Beach.

“Προτρέπουμε άλλους ερευνητές να δημιουργήσουν μητρώα εγκυμοσύνης και θηλασμού, καθώς και να διεξάγουν μελέτες αποτελεσματικότητας και ασφάλειας των εμβολίων Covid-19 σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και στους απογόνους τους”.

“Αυτή είναι μια μόνο περίπτωση, από χιλιάδες και χιλιάδες μωρά που θα γεννηθούν από μητέρες που έχουν εμβολιαστεί τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Rudnick στον τοπικό σταθμό ABC.

“Περαιτέρω μελέτες πρέπει να καθορίσουν πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η προστασία. Πρέπει να καθορίσουν σε ποιο επίπεδο προστασίας ή πόσα αντισώματα χρειάζεται να έχει ένα μωρό για να κυκλοφορήσει για να είναι προστατευμένο”

Οι Gilbert και Rudnick ανέφεραν επίσης ότι το άρθρο τους είχε γίνει αποδεκτό για δημοσίευση και ότι περίμεναν να δημοσιευτεί επίσημα στον ιστότοπο του περιοδικού.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση