Αρχική COVID-19 Εμβολιασμός: Νέος θάνατος 65χρονης στην Ελλάδα – 9 θάνατοι από το AstraZeneca...

Εμβολιασμός: Νέος θάνατος 65χρονης στην Ελλάδα – 9 θάνατοι από το AstraZeneca στη Γερμανία

0
κεντρο υγειας ιλιον eurokinissi
κεντρο υγειας ιλιον eurokinissi
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέος αιφνίδιος θάνατος καταγράφηκε την Τρίτη στην Ελλάδα, ακριβώς μετά από εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα 65 ετών πέθανε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της, στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον. Εξαιτίας της ηλικιακής της ομάδας, εκτιμάται ότι το εμβόλιο που της χορηγήθηκε ήταν αυτό της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εντόπισαν την άτυχη γυναίκα 20 λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από το κτήριο του Κέντρου Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε ξανά στο Κέντρο, η γυναίκα κατέληξε.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως η γυναίκα είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την ώρα εξετάζεται εάν τα αίτια θανάτου της είχαν σχέση με τον εμβολιασμό της, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια παραπάνω πληροφορία.

Γερμανία: 31 θρομβώσεις και 9 θάνατοι από το εμβόλιο της AstraZeneca

Για την Γερμανία πάντως είναι επίσημο, μετά και από σχετική σημερινή ανακοίνωση, πως 31 περιστατικά θρομβώσεων, που οδήγησαν σε 9 θανάτους συσχετίζονται με εμβολιασμό κατά του κορονοϊού συγκεκριμένα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, τo Ινστιτούτο Paul Ehrlich ανακοίνωσε σήμερα πως έχει καταγράψει 31 περιστατικά εγκεφαλικής συγχωβυρικής θρόμβωσης (CSVT). Ενώ, τα περισσότερα περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας από 20 έως 63 ενώ μόλις δύο άνδρες –έναν 36χρονο και έναν 57χρονο.

Πολλές χώρες είχαν παύσει τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση του με τις θρομβώσεις, ωστόσο οι περισσότερες το συνεχίζουν και πάλι, μετά τη σχετική ανακοίνωση που το θέλει ως “ασφαλές και αποτελεσματικό”, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φρμάκων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση