Αρχική COVID-19 Εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων – Συναγερμός στην Αττική

Εκρηκτική αύξηση διασωληνωμένων – Συναγερμός στην Αττική

0
κορονοϊός, αντισώματα
Εικόνα: pixabay/MiroslavaChrienova
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταθερά υψηλά παρουσιάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται δραματικά. Παράλληλα, η Αττική παρά την τρίτη βδομάδα καθολικού lockdown που διανύει, εξακολουθεί να συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19, ενώ μάλιστα ο Στέλιος Λουκίδης, υπογραμμίζει ότι το λεκανοπέδιο δεν έχει ξαναζήσει τόσο δύσκολη κατάσταση από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα καταγράφηκαν 1.176 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε σε 192.270 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.8% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 45 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.443 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κορονοϊός

Σχετικά με τον αριθμό των διασωληνωμένων παρατηρείται δραματική αύξηση, καθώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε 406, εκ των οποίων το 70.4% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.347 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή -11.00%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 292 ασθενείς.

Τέλος όσο αφορά τους νέους θανάτους ασθενών με COVID-19 ανέρχονται σε 30.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.534. Το 95.7% είχε
υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κορονοϊός

κορονοϊός

Συναγερμός στην Αττική

Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική, καθώς παρά το καθολικό Lockdown των τελευταίων εβδομάδων η κατάσταση παραμένει δραματική.

Συγκεκριμένα, τα 553 κρούσματα από τα συνολικά 1.176 σήμερα εντοπίστηκαν στην Αττική.

Συγκεκριμένα:

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 159
  • Πειραιάς: 92
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 56
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 89
  • Ανατολική Αττική: 52
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 65
  • Δυτική Αττική: 22
  • Νησιά του Αργοσαρωνικού: 18

Μάλιστα, ο Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, και πνευμονολόγος «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε:

«Υπάρχει ένας πόλεμος αυτή την στιγμή, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Αττική δεν το έχει ξαναζήσει αυτό από την αρχή της πανδημίας.

Δεν είμαστε στο επίπεδο να εγκαταλείψουμε τον αγώνα επειδή βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο πίεσης. Είναι ίσως η πιο δύσκολη βδομάδα, αυτή και η επόμενη για το σύστημα υγείας στην Αττική, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, να υπερβούμε το άγχος.

Από τις 8 το πρωί, έως τις 8 το επόμενο πρωί, έχουμε εφημερία στο Αττικόν. Η εφημερία θα είναι δύσκολη, όπως και η προηγούμενη όπου αναγκάστηκε να ανοίξει ένα τμήμα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά. Όπως δούλεψε νέα πτέρυγα Covid την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι θα γίνει κι αυτή. Το πρόβλημα είναι τα άλλα περιστατικά. Πρέπει να δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά με προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση