Αρχική COVID-19 Βρετανία: Καταρρέουν οι γιατροί – Χιλιάδες ασθενείς σε λίστα αναμονής για τα...

Βρετανία: Καταρρέουν οι γιατροί – Χιλιάδες ασθενείς σε λίστα αναμονής για τα χειρουργεία

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την κατιούσα έχει πάρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της πολύμηνης μάχης ενάντια στον κορονοϊό, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δηλώνει εξουθενωμένο και χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από άλλες νόσους να βρίσκονται σε αναμονή τόσο για την νοσηλεία τους όσο και για την επέμβαση που χρειάζονται.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με μία σχετική έκθεση, λόγω της πληρότητας των κλινών και κυρίως των ΜΕΘ σε ασθενείς που πάσχουν από Covid-19, σε συνδυασμό με τα εξοντωτικά ωράρια των εργαζομένων και τα κρούσματα στις τάξεις τους, άλλα κρίσιμα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων περιπτώσεων καρκίνου που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης, μένουν πίσω.

Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο στις λίστες αναμονής για μια επέμβαση έχει εκτιναχθεί στις 192.000 στον ένα χρόνο της πανδημίας, έναντι μόλις 1.613 που ήταν πριν το ξέσπασμά της, σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται τα στοιχεία της ομάδας η οποία εκπροσωπεί τα βρετανικά νοσοκομεία (NHS Providers).

Σοβαρά ψυχικά τραύματα, έκρηξη αλκοολισμού

Η πανδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί απειλή μόνο για την σωματική υγεία, αλλά και για την ψυχική. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε νοσοκομεία υποφέρουν από τραυματικά σύνδρομα, όπως άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ακόμη και πρόβλημα αλκοολισμού.

Είναι γεγονός μάλιστα, ότι ένας στους επτά δηλώνουν ότι  σκέφτονται σοβαρά να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

“Βράζουν” τα νοσοκομεία

Σήμερα νοσηλεύονται στα βρετανικά νοσοκομεία σχεδόν 35.000 άνθρωποι που νοσούν με κορονοϊό. Εξ’ αυτών, σε 3.832 έχουν τοποθετηθεί αναπνευστήρες, καθώς η κατάστασή τους είναι πιο σοβαρή. Σημειώνεται ότι, πέρυσι την άνοιξη, ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στο πρώτο κύμα, ήταν 21.684. .

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση