Αρχική COVID-19 Live η ενημέρωση για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Live η ενημέρωση για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και λεπτομέρειες για τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις, παρέχουν τώρα για το Υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την ίδια ώρα, αύξηση παρουσιάζουν καθημερινά οι νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής και αυτό αποτέλεσε το θέμα συζήτησης της σύσκεψης που συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της Αττικής, ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις – Τα εμβόλια μας καλύπτουν

Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός για τις μεταλλάξεις λέει η Μ. Θεοδωρίδου, ενώ προτεραιότητα στους εμβολιασμούς πρέπει να έχουν οι υγειονομικοί για την προστασία των ίδιων και των ασθενών.

Η πρόεδρος εξήγησε ότι προστασία δεν σημαίνει μόνο η ύπαρξη εξουδετερωτικών αντισωμάτων. Καθώς, υπάρχουν ισχυρά δεδομένα ότι τα εμβόλια που ήδη χρησιμοποιούνται προσφέρουν ισχυρή και ευρεία προστασία.

Ενώ, αργότερα συμπλήρωσε ότι για παράδειγμα το βρετανικό στέλεχος, ξέρουμε ότι είναι πράγματι περισσότερο και γρηγορότερα μεταδοτικό, όχι όμως πιο φονικό. Στον αντίποδα, για το βραζιλιάνικο έχουμε ελάχιστα στοιχεία. Επομένως, αυτή την ώρα ξέρουμε ότι τα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις έως συγκεκριμένα αυτή την φάση της πανδημίας.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο περιστατικό ενδονοσοκομειακής διασποράς στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, τονίζοντας ότι ελπίζει πως αυτό το περιστατικό θα είναι εξαίρεση. Η διασπορά έγινε λόγω μη εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτών.

Μ. Θεμιστοκλέους: 22.000 εμβολιασμοί τη Δευτέρα

Έως το τέλος της ημέρας αναμένονται 22.000 εμβολιασμοί, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ενώ, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της χώρας ανέρχεται σε 2,75%.

“Με βάση τις έως τώρα επιστημονικές ανακοινώσεις, τα εμβόλια καλύπτουν όλες τις μέχρι τώρα γνωστές μεταλλάξεις και άρα δεν ανησυχούμε για τις μεταλλάξεις”, διαβεβαίωσε.

Οι πολύ ευάλωτες ομάδες πληθυσμού -άτομα 70-75 ετών και άτομα με σοβαρά υποκείμενα – εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Μαρτίου.

Ενώ, διευκρίνισε ότι αναμένουμε αυξημένες παραδόσεις εμβολίων το 2ο τρίμηνο του έτους. Ενώ, θα έχουμε εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού έως τον Ιούνιο και άρα θα αντιμετωπίσουμε με ένα “ισχυρό όπλο” την καλοκαιρινή σεζόν.

Διαφήμιση