Αρχική COVID-19 Επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία των κρουσμάτων – Η Αττική “βράζει”

Επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία των κρουσμάτων – Η Αττική “βράζει”

0
κορονοϊός, αντισώματα
Εικόνα: pixabay/MiroslavaChrienova
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κοντά στα επίπεδα των τελευταίων ημερών κυμαίνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα, την ίδια στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων διατηρεί την σταθερή και αργή πτωτική του τάση, ενώ από την άλλη ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση το τελευταίο 24ώρο.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 543 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι, τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν εξαιρετικά λίγα, καθώς ανέρχονται σε 11.391.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 157495, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5968 (3.8%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49417 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, διατηρεί την σταθερή και αργή πτωτική πορεία, με 248 άτομα να νοσηλεύονται. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 182 (73.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1121 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5829 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3427 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο “κόκκινο” η Αττική

Παράλληλα, η Αττική που βρίσκεται στο “κόκκινο” συγκεντρώνει για ακόμα μία ημέρα σχεδόν τα μισά από τα συνολικά κρούσματα και συγκεκριμένα καταγράφει 260 νέα.

Σε δύσκολη κατάσταση είναι ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 64 κρούσματα.

Ακολουθεί ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 46 κρούσματα και ο Πειραιάς με 41.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κορονοϊός 2

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση