Αρχική COVID-19 Σε επιφυλακή το υπ. Υγείας, εν’ όψει τρίτου κύματος COVID-19 – Κλείνει...

Σε επιφυλακή το υπ. Υγείας, εν’ όψει τρίτου κύματος COVID-19 – Κλείνει τα σύνορα η Ευρώπη

0
κορονοϊός μάσκα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

To πιθανό τρίτο κύμα επιδημίας COVID-19 στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή. Και προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, όπως φάνηκε και από την πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ετοιμότητα σε όλη τη χώρα. Τόσο σε ότι αφορά στην επιδημιολογική επιτήρηση όσο και στην ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

Το γεγονός που ανησύχησε όσους συμμετείχαν στην πρωινή τηλεδιάσκεψη, είναι ότι καθημερινά έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στην πρώτη ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Αττική μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.

Εν’ τω μεταξύ εκτάκτως μεταβαίνουν σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Θα προεδρεύσουν ευρείας σύσκεψης στην 13.00, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω της ανησυχητικά έντονης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, που καταγράφεται στη Πάτρα, ανεξαρτήτως μεταλλάξεων.

Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορα της, για την καταπολέμηση των μεταλλάξεων COVID-19

Χώρες σε όλη την Ευρώπη προσπαθούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του COVID-19, εν’ μέσω εμβολιασμών. Με τον συνδυασμό αυστηρότερων μέτρων και περιορισμών ταξιδιού.

Η Γαλλία αποφάσισε να μην εφαρμόσει νέο κλείδωμα. Και έκλεισε τα σύνορα για ταξίδια εκτός ΕΕ, αν και θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις.

Για τις μετακινήσεις από χώρες της Ε.Ε., θα είναι απαραίτητο οι ταξιδιώτες να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ PCR.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ. Σημειώνοντας παράλληλα ότι η υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει πρόστιμα 900 ευρώ, για άτομα που συλλαμβάνονται σε πάρτι.

Η ποινή θα ισχύει για ομάδες άνω των 15 ατόμων. Και θα φτάσει έως 7.230 ευρώ για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες. Οι παράνομες συγκεντρώσεις έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένα διαρκές πρόβλημα για τις αρχές εκεί.

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση επιβάλλει άνευ προηγουμένου ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Απαγορεύοντας ουσιαστικά άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Διαφήμιση