Αρχική Καταστροφές Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας -Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη, λόγω...

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας -Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη, λόγω βροχής-Τι καιρό θα κάνει τον Φεβρουάριο

0
καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κακοκαιρία επικρατεί από το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα επικρατήσουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη, λόγω βροχής

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε στην Αλεξανδρούπολη η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση.

Στον οικισμό του Απαλού ο Δήμος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου. Οι μαθητές περιμένουν εντός του κτηρίου μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνση τους.

“Υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή η οποία έχει περικλείσει το Δημοτικό σχολείο του Απαλού, δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι μέσα με ασφάλεια και περιμένουμε να κοπάσει η βροχή για να κάνουμε παρέμβαση. Δεν αφήνουμε να κάνει καμιά προσέγγιση κανένας γονιός στο Δημοτικό σχολείο”.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και κοντά στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης. Σε πολλά σημεία η ροή του νερού έχει περάσει πάνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη – Φέρες.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία

Όπως αναφέρει στην πρόγνωση του το Hellenic Weather, στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

36 777GR
Δευτέρα 1/2/2021: Περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές – Συνολικό ύψος βροχής / Πηγή: hellenicweather

Σε ποιες περιοχές θα έχουν τα φαινόμενα μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση

Tα φαινόμενα στη Θράκη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Αυξημένη εκτιμάται η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές των Κυκλάδων.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα κατά τα τρίωρα 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 01/02.

Rain slp em 12

Rain slp em 18

Φεβρουάριος 2021: Μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού

Την προοπτική του καιρού για τον Φεβρουάριο του 2021, παρουσιάζει το Hellenic Waether.

1-10 Φεβρουαρίου 2021

Χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις μέσες κλιματικές τιμές στην αρχή του 10ήμερου (σημαντικά χαμηλότερες στην νότια νησιωτική χώρα).

Τοπικά έντονες βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια και καλές γενικά καιρικά συνθήκες. Σημαντική μεταβολή στο κλείσιμο του 10ήμερου.

11-20 Φεβρουαρίου 2021

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας (καιρός ανατολικών προσήνεμων). Πιθανή εκδήλωση διπλής κακοκαιρίας με τοπικά έντονα φαινόμενα.

21-28 Φεβρουαρίου 2021

Χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις μέσες κλιματικές τιμές με χιονοπτώσεις στις αρχές του δεκαημέρου στα κεντρικά και βόρεια. Και σταδιακά στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (καιρός ανατολικών προσήνεμων). Τοπικά έντονα φαινόμενα.

Διαφήμιση