Αρχική COVID-19 Π. Σταμπουλίδης: Click away και click inside οι μόνοι τρόποι να λειτουργήσει...

Π. Σταμπουλίδης: Click away και click inside οι μόνοι τρόποι να λειτουργήσει η αγορά

0
ΕΡΜΟΥ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ CLICK IAWAY (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΡΜΟΥ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ CLICK IAWAY (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Σύνταξη: ecozen.gr

Το click away και το click inside, είναι οι μόνοι τρόποι να λειτουργήσει η αγορά και δεν υπάρχει άλλο μοντέλο, τόνισε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος επαναφοράς του click away ήταν πως εφαρμόστηκε πριν τις γιορτές με επιτυχία σε κάποιους κλάδους.

Και το click inside ειδικότερα για τις επιχειρήσεις όπως είναι τα καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και τα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις και να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών.

Όπως ενημέρωσε, “Το λιανεμπόριο εκπροσωπεί το 40% των δημόσιων εσόδων για αυτό βρήκαμε μια ισορροπία που αφενός μειώνει την κινητικότητα των πολιτών στους δρόμους κι αφετέρου κρατάει ανοιχτές τις επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις και την προηγούμενη περίοδο και τώρα είναι ενταγμένες στα μέτρα στήριξης από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

Ως το τέλος του μήνα σε ισχύ

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι “Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτή την περίοδο για να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην λειτουργία της αγοράς και στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον covid 19. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις και τους άσκοπους συνωστισμούς για να λειτουργήσουν τα μέτρα και να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Έτσι θα πάμε ως το τέλος του μήνα, να δούμε πως θα λειτουργήσει και το click inside.”

Τι θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ

Για τα σούπερ μάρκετ, είπε ότι “μπορούν να πωλούν μέσα στο κατάστημα ότι πουλούσαν και πριν εκτός από παιχνίδια. Παιχνίδια μπορούν να πωλούν τα σούπερ μάρκετ με click away”.

Σχετικά με άλλες δραστηριότητες, όπως το κυνήγι και το ψάρεμα, δε θα επιτρέπονται έως ότου αποφανθούν υπέρ οι λοιμωξιολόγοι.

“Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αυτήν την εβδομάδα και προς το τέλος της, ενδεχομένως, θα επανεξετάσουμε κάποιες δραστηριότητες. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασφαλίσουμε όσα έχουμε κατακτήσει έως τώρα”, καταλήγει.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here