Αρχική COVID-19 Βρετανία: Εθελοντές εκτίθενται στον κορονοϊό για τις ανάγκες μελέτης

Βρετανία: Εθελοντές εκτίθενται στον κορονοϊό για τις ανάγκες μελέτης

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εθελοντές επρόκειτο να εκτεθούν στον ιό που προκαλεί την Covid-19 για τις ανάγκες ιατρικής έρευνας. Πρόκειται για μία έρευνα που λαμβάνει χώρα στη Βρετανία, καθιστώντας την ταυτόχρονα ως την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιτρέψει σε εθελοντές να εκτεθούν στον ιό.

Χαρακτηριστικά, στη δοκιμή, η οποία θα ξεκινήσει σε διάστημα ενός μήνα, θα συμμετάσχουν έως 90 υγιείς εθελοντές από 18-30 ετών. Οι εθελοντές θα εκτεθούν στην Covid-19, κάτω από ένα περιβάλλον ελεγχόμενο και ασφαλές.

Στόχος της έρευνας είναι να εμπλουτιστεί η γνώση για το πώς ο ιός επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο Βρετανός υφυπουργός Επιχειρήσεων, Κουάσι Κουάρτενγκ, υπογράμμισε ότι η μελέτη θα βοηθήσει να βρεθούν μακροπρόθεσμα τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια.

Σημειώνεται ότι, για να την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια των εθελοντών, το στέλεχος του ιού στο οποίο θα εκτεθούν θα είναι αυτό που κυκλοφορεί στην Αγγλία από τον Μάρτιο του 2020, και όχι ένα από τα νέα παραλλαγμένα και πιο επικίνδυνα στελέχη.

Αρχικός στόχος της μελέτης είναι να εντοπίσει ποιο είναι το μικρότερο ποσό του ιού που απαιτείται για να προκληθεί μόλυνση.

Έπειτα, οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υποψήφια εμβόλια, προτού εκτεθούν στον ιό.

Όλοι οι εθελοντές θα αποζημιωθούν για τη συμμετοχή τους.

Για την διεξαγωγή της μελέτης θα συνεργαστούν η κυβερνητική ομάδα εργασίας για τα εμβόλια, το Imperial College London, το Royal Free London NHS Foundation Trust και η κλινική εταιρία  hVIVO.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση