Αρχική Ενέργεια Κακοκαιρία: Μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Β. Προάστια και την...

Κακοκαιρία: Μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Β. Προάστια και την Εύβοια

0
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΗΔΕΙΑ" / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ακατάπαυστα συνεχίζουν τις εργασίες τους τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν και οι Αφίδνες, όπου επιχειρείται να ανοίξουν οι δρόμοι με τη βοήθεια του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Δήμου.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 38.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΗΔΕΙΑ" / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΜΗΔΕΙΑ” / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο πρόεδρος Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι η σημερινή ημέρα προβλέπονταν καλύτερη καθώς από τις 25 γραμμές που ήταν εκτός την Τρίτη, σήμερα ήταν περί των 11-12 και με τη συνδρομή του στρατού όπου καθαρίζουν τους δρόμους από τα δέντρα και μπορούν να περάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, εκτίμησε ότι ως το τέλος της ημέρας θα μπορούν να έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, επέρριψε ευθύνες προς τον ΔΕΔΔΗΕ, διότι ποτέ είπε, δεν είχε ανταποκριθεί στο αίτημα της Περιφέρειας και των Δήμων για την έγκαιρη κοπή κλαδιών.

Αποκατάσταση της υδροδότησης λόγω κακοκαιρίας

Στο μεταξύ η υδροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου έχει αποκατασταθεί, καθώς έχει επανέλθει η ρευματοδότηση στα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ, και όπου χρειάστηκε μετέφερε γεννήτριες. Ενώ, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, παραμένουν μόνο συνήθεις βλάβες.

Να σημειωθεί ότι το μετρό λειτουργεί κανονικά στη γραμμή Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και σταδιακά λειτουργούν και τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ.

 

Νέα σύσκεψη το απόγευμα

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει νέα σύσκεψη από τις 17:00 το απόγευμα στον «Όλυμπο», το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου έχει μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Όλυμπος βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική.

Παρόντες στη σύσκεψη είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Νωρίτερα, ο κ. Μάνος είχε κάνει λόγο για πρωτοφανή κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι πάρχουν ανοιχτά μέτωπα σε όλη τη χώρα με 600 συνεργεία και περίπου 1500 άτομα να εργάζονται σε όλα τα μέρη της χώρας για την αποκατάσταση των ζημιών.

Βρέθηκαν οι αγνοούμενοι κτηνοτρόφοι στη Κρήτη

Βρέθηκαν και είναι καλά οι τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στην περιοχή των Αραβάνων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Οι τρεις κτηνοτρόφοι είχαν πάει να επισκεφτούν την στάνη τους και εντοπίστηκαν λίγο νωρίτερα.

Διαφήμιση