Αρχική Special Topics Δύσκολη νύχτα από την κακοκαιρία-Αποκαθίστανται οι διακοπές ρεύματος-Πού θα χιονίσει σήμερα

Δύσκολη νύχτα από την κακοκαιρία-Αποκαθίστανται οι διακοπές ρεύματος-Πού θα χιονίσει σήμερα

0
χιόνια Βόλος
Εικόνα: magnesianews.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πια κινείται νότια και πλήττει την Κρήτη, αφού σάρωσε την Ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια.

Από την σφοδρή κακοκαιρία τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σε Εύβοια και Κρήτη.

Ρέθυμνο: Αγνοούνται τρεις κτηνοτρόφοι, σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Tρεις κτηνοτρόφους που αγνοούνται από χθες το βράδυ 16 Φεβρουαρίου στην περιοχή των Αραβάνων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις κτηνοτρόφοι πήγαν στην στάνη τους και φαίνεται πώς κόλλησαν στον δρόμο, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, σε μία περιοχή με υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Στην επιχείρηση εντοπισμού των τριών κτηνοτρόφων συμμετέχουν η ΕΜΑΚ, η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και κάτοικοι.

Αποκαθίστανται οι διακοπές ρεύματος

Στρατός και ΕΜΑΚ ανοίγουν δρόμο για τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκατασταθούν οι διακοπές ρεύματος που πλήττουν πολλές περιοχές στα βόρεια της Αττικής και στην Εύβοια.

Οι μισές από τις 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας έχουν αποκατασταθεί. Βυθισμένες στο χιόνι είναι ακόμα οι περιοχές Διόνυσος, Άνοιξη, Δροσιά, Άγιος Στέφανος. Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση.

Νωρίς το πρωί νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου έγινε αποτίμηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς μέχρι το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα υδροδότησης. Απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, ώστε έως το τέλος της ημέρας να έχει αποκατασταθεί.

Το μεγάλο μέτωπο, όπως είπε, είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης, ενώ αναφορικά με την υδροδότηση γίνονταν εργασίες όλη τη νύχτα σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις μονάδες όπως το αντλιοστάσιο στα Κιούρκα, και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και μόνο στην Εύβοια χρειάστηκε να αλλάξουν 500 στύλοι.

Και επεσήμανε πως εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει και έχουν συμπαρασύρει τα δίκτυα και πως μέχρι αργά το βράδυ υπολογίζεται ότι η πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί.

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών–Λαμίας μέχρι τα όρια της Βοιωτίας

Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων, άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρει:

«Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων από ώρα 04:00’ της 17/02/2021 δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας».

Πού υπάρχει απαγόρευση κίνησης των οχημάτων

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, έχουμε στα κάτωθι σημεία:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «Ο.Τ.Ε.», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Λεωφόρου Εθ. Αντιστάσεως από Γήπεδο Καισαριανής μέχρι την Περιφ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς αυτή την ώρα στην Αττική

Τα λεωφορεία (γραμμές ΟΣΥ, ΚΤΕΛ) και τα τρόλεϊ, ξεκίνησαν από τα αμαξοστάσια λίγο πριν τις 7 το πρωί.
Λόγω του χιονιού παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες στις μετακινήσεις των οχημάτων σε τοπικές γραμμές στα Βόρεια Προάστια.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) τα δρομολόγια διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, ενώ ήδη γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά, προκειμένου να επιτραπεί τις επόμενες ώρες η κυκλοφορία των συρμών σε όλο το δίκτυο.

Χωρίς προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια του τραμ σε όλο το δίκτυό του.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην υποδομή σήμερα θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα δρομολόγια του προαστιακού στις διαδρομές Κιάτο- Λιόσια, Λιόσια – Πλακεντίας, Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Εφόσον τα προβλήματα αποκατασταθούν θα υπάρξει και σταδιακή αποκατάσταση των δρομολογίων.

Ισχυρός παγετός από την «Μήδεια»

Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τη νύχτα της Τρίτης 16/2 έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 από την κακοκαιρία «Μήδεια» σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας την Τετάρτη 17/2 θα επικρατήσει ολικός παγετός.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα πέσει κάτω από μηδέν βαθμούς Κελσίου καθώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες για επιλεγμένες πόλεις της χώρας.

Είναι εντυπωσιακό ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

20210216 min temp

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά 9 με 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Διαφήμιση