Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Μειώθηκαν τα κρούσματα και οι θάνατοι από COVID-19

ΠΟΥ: Μειώθηκαν τα κρούσματα και οι θάνατοι από COVID-19

0
εμβόλιο-κορονοϊός
Εικόνα: pixabay/neelam279

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως μειώθηκε κατά 16% την περασμένη εβδομάδα, στα 2,7 εκατομμύρια, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ο αριθμός των νέων θανάτων μειώθηκε επίσης κατά 10% την ίδια περίοδο, σε 81.000.
Αυτό ανέφερε ο ΠΟΥ το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου στην εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωσή του, χρησιμοποιώντας στοιχεία μέχρι την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Αύξηση στην Μεσόγειο

Πέντε από τις έξι περιφέρειες του κόσμου για τις οποίες δίνει στοιχεία ο ΠΟΥ κατέγραψαν διψήφια μείωση του αριθμού των μολύνσεων. Μόνο η ανατολική Μεσόγειος κατέγραψε αύξηση 7%.

Πού μειώθηκαν τα κρούσματα

Τα κρούσματα μειώθηκαν κατά:

  • 20% στην Αφρική και στην περιφέρεια του δυτικού Ειρηνικού.
  • 18% στην Ευρώπη.
  • 16% στην αμερικανική ήπειρο.
  • 13% στη νοτιοανατολική Ασία.

Οι μολύνσεις σε σύνολο πλησιάζουν τα 110 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Με 2.418.416 θανάτους να καταγράφονται από την έναρξη της πανδημίας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα. Κατά σχεδόν το 50% σε σύγκριση με τα πέντε και πλέον εκατομμύρια που επιβεβαιώνονταν την εβδομάδα της 4ης Ιανουαρίου.

«Η φωτιά δεν είναι έξω, αλλά έχουμε μειώσει το μέγεθος της»

«Αυτό δείχνει ότι λειτουργούν απλά μέτρα για τη δημόσια υγεία, ακόμη και με την παρουσία παραλλαγών, είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Κι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι πώς ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την τάση. Η φωτιά δεν είναι έξω, αλλά έχουμε μειώσει το μέγεθος της. Αν σταματήσουμε να το παλεύουμε σε οποιοδήποτε μέτωπο, θα επιστρέψει».

Το παραλλαγμένο στέλεχος του COVID-19 από το Ηνωμένο Βασίλειο

Το παραλλαγμένο στέλεχος του COVID-19 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε εντοπιστεί σε 94 χώρες ως την περασμένη εβδομάδα.
Δηλαδή σε οκτώ περισσότερες από ό,τι την αμέσως προηγούμενη.

Περιπτώσεις μετάδοσης του παραλλαγμένου στελέχους αυτού στην κοινότητα, σε αντίθεση με τα επιλεγόμενα εισαγόμενα κρούσματα, είχαν καταγραφεί σε τουλάχιστον 47 χώρες.

Το παραλλαγμένο στέλεχος του COVID-19 από τη Νότια Αφρική

Το παραλλαγμένο στέλεχος COVID-19 το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική παράλληλα είχε εντοπιστεί σε 46 χώρες ως την περασμένη εβδομάδα.
Δηλαδή στις διπλάσιες από ό,τι την αμέσως προηγούμενη, με κρούσματα μετάδοσης του στην κοινότητα στις 12 από αυτές.

Το παραλλαγμένο στέλεχος του COVID-19 από τη Βραζιλία

Το παραλλαγμένο στέλεχος COVID-19 το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία είχε εντοπιστεί σε 21 χώρες ως την περασμένη εβδομάδα. ‘Η έξι περισσότερες σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, με κρούσματα μετάδοσης του στην κοινότητα στις δύο από αυτές.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here