Αρχική COVID-19 Αίτηση της Johnson & Johnson στον ΕΜΑ – Ικανοποίηση στην Κομισιόν

Αίτηση της Johnson & Johnson στον ΕΜΑ – Ικανοποίηση στην Κομισιόν

0
εμβόλιο κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αίτηση για έγκριση εμβολίου κατέθεσε ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA). Την είδηση υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με αισιοδοξία, τονίζοντας μάλιστα ότι περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο μίας δόσης της Josnhon & Jonshon θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η απάντηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων που έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ, είναι θετική.

Διευκρινίζεται ότι μια απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΕΜΑ: “Οι Ευρωπαίοι ειδικοί “θα μπορούσαν να διατυπώσουν μια γνώμη στα μέσα Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου είναι επαρκώς πλήρη και πειστικά”.

Παράλληλα, ο ευρωπαϊκός οργανισμός, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson, δήλωσε: “Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V. “.

Σημειώνεται ότι, το εμβόλιο της Johnson & Johnson υποβλήθηκε σε συνεχή αξιολόγηση από τον ΕΜΑ από την 1η Δεκεμβρίου.

Όσο αφορά τις δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson που παρήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζεται ότι ανέρχονται στις 200 εκατομμύρια, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον.

Μάλιστα, εάν το εμβόλιο λάβει την έγκριση αναμένεται να παραδοθούν ως τον Ιούνιο, 100 εκατομμύρια δόσεις.

Την ίδια στιγμή την είδηση για την αίτηση του εμβολίου της Johnson & Johnson στον ΕΜΑ υποδέχτηκε με αισιοδοξία η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την COVID19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν».

Παράλληλα, από την πλευρά της, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου τόνισε:

«Θετικά νέα για το εμβόλιο για την COVID19, με την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για υπό όρους αδειοδότηση. Είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση