Αρχική COVID-19 Σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων – Ένα βήμα πριν την επιβολή νέων μέτρων...

Σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων – Ένα βήμα πριν την επιβολή νέων μέτρων η Θεσσαλονίκη

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα κινείται το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας αφού για ακόμα μία ημέρα ανακοινώθηκε τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων της Covid-19, λίγες ώρες μετά την επιβολή του τρίτου lockdown στην Αττική.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων το 51.9% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι τα 6088 (3.6%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι παρουσιάζει μία ελαφρά μείωση σε σχέση με χθες. Χαρακτηριστικά, 281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Οι 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1194.

Τέλος, οι θάνατοι σήμερα παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση σε σχέση με χθες, αλλά κινούνται στο μέσο όρο των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Μετά και τη σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται στους 6056, εκ των οποίων οι 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχεδόν τα μισά κρούσματα στην Αττική – 80% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Η Αττική σήμερα, όπως και κάθε μέρα, η οποία από σήμερα διανύει το τρίτο σε σειρά lockdown, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά, καταγράφει 650 νέα, δηλαδή σχεδόν τα μισά της χώρας.

Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν στα φαρμακεία για να κλείσουν το ραντεβού του εμβολίου.

Ενώ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν φτάσει τις 200 τη μέρα, με τις μισές να αφορούν την Αττική.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ η πληρότητα στις ΜΕΘ των Αθηνών αγγίζει το 80%.

Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλονίκη κινείται για ακόμα μια ημέρα σε υψηλά επιδημιολογικά επίπεδα, καθώς καταγράφει 129 νέα κρούσματα.

Για αυτό τον λόγο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αποφασίσει αύριο, Παρασκευή, για ενδεχόμενη επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση