Αρχική COVID-19 Παράλυση νοσηλεύτριας μετά τον εμβολιασμό – Εισαγγελική έρευνα για πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ

Παράλυση νοσηλεύτριας μετά τον εμβολιασμό – Εισαγγελική έρευνα για πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ

0
εμβόλιο κορονοϊός

Σύνταξη: ecozen.gr

Παράλυση παρουσίασε μετά τη δεύτερη δόση εμβολιασμού μία νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Πρόκειται για το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain Barre, όπως αναφέρουν οι γιατροί που την παρακολουθούν.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος η νοσηλεύτρια του ΕΣΥ μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού παρουσίασε υψηλό πυρετό, κόπωση και παράλυση στα κάτω άκρα.

Η 40χρονη νοσηλεύτρια υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή. Παράλληλα, εξετάστηκε περεταίρω από τους γιατρούς προκειμένου να εντοπίσουν τι ακριβώς συνέβει, ενώ μάλιστα λαμβάνει και ειδική θεραπεία.

Στο σύνδρομο Guillain Barre, αποδίδουν οι γιατροί την αιτία εμφάνισης των συμπτωμάτων στην νοσηλεύτρια.

Πρόκειται για σύνδρομο που μπορεί να εμφανιστεί μετά από εμβολιασμό και όχι τον συγκεκριμένο εμβολιασμό, αλλά κυρίως για σύνδρομο που εμφανίζεται μετά από ιώσεις, εξήγησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει το εμβόλιο. Δεν είναι τόσο εύκολο να συνδέσουμε το εμβόλιο με το σύνδρομο. Για να το μάθουμε αυτό, θα πρέπει αυτή η επιπλοκή να εμφανιστεί σε πολλούς ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο», υπογράμμισε ο καθηγητής.

«Αν οφείλεται στο εμβόλιο το σύνδρομο, θεραπεύεται σίγουρα», εξέφρασε τη βεβαιότητα ο καθηγητής.

Παράλληλα, έκανε έκκληση να μη συνδέονται πράγματα που θα γινόντουσαν ούτως ή άλλως με το εμβόλιο, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θάνατο κάποιου 85χρονου λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό του, ως ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός.

Σημειώνεται ότι, ακόμα δεν έχει διασταυρωθεί αν η παράλυση της στα κάτω άκρα συνδέεται με το εμβόλιο.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογράμμισε πως η νοσηλεύτρια δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας στο παρελθόν.

Εισαγγελική έρευνα για πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ

Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των λεγομένων του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για την παράλυση της νοσηλεύτριας μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί το αν ο Γιαννάκος υπέπεσε στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, καθώς εξέφρασε με βεβαιότητα πριν αποφανθούν οι γιατροί, ότι η παράλυση της γυναίκας ήταν παρενέργεια του εμβολίου.

«Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιαννάκος.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here