Αρχική COVID-19 Νέο παραλλαγμένο στέλεχος Covid εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

Νέο παραλλαγμένο στέλεχος Covid εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

0
κορονοϊός
Εικόνα: huffingtonpost.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στην Ιαπωνία, ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι νέα συρροή κρουσμάτων εμφανίστηκε σε κέντρο μεταναστών στο Τόκιο. Μία νέα πρόσκληση παρουσιάζει για την χώρα, την στιγμή που διανύει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Χαρακτηριστικά, το νέο παραλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε 91 κρούσματα στην περιοχή Κάντο της ανατολικής Ιαπωνίας και σε 2 κρούσματα σε αεροδρόμια, ανέφερε σήμερα σε δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κατσουνόμπου Κάτο.

Την ίδια στιγμή, η Ιαπωνική κυβέρνηση αυξάνει την επιτήρηση απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη, τα οποία ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτικά στα εμβόλια.

“Μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από τα συμβατικά στελέχη και, αν συνεχίσει να εξαπλώνεται εγχωρίως, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο Κάτο.

Προέλευση μεταλλαγμένου στελέχους

Το νέο στέλεχος φαίνεται να προήλθε από το εξωτερικό, αλλά είναι διαφορετικό από τους άλλους τύπους του ιού που έχουν εντοπιστεί σποραδικά στην Ιαπωνία, όπως υποστηρίζει το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων.

Συγκεκριμένα, αυτός ο ιός φέρει την μετάλλαξη E484K στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, η οποία έχει βρεθεί σε άλλα παραλλαγμένα στελέχη. Συμπερασματικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσει σε υπονόμευση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία έχει καταγράψει 151 κρούσματα των παραλλαγμένων στελεχών που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα μάλιστα έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 400.000 κρούσματα και 7.194 θανάτους από την Cονιδ-19.

Συρροή κρουσμάτων σε κέντρο μεταναστών

Παράλληλα, 5 μέλη του προσωπικού και 39 ξένοι που κρατούνται σε κέντρο μεταναστών στο Τόκιο διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι, και οι 130 άνθρωποι που που κρατούνται στο κέντρο, έκαναν τεστ για τον κορονοϊό, όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Περιφερειακού Γραφείου Μετανάστευσης του Τόκιο.

Επιπλέον, κανένας ασθενείς δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα, ενώ μένουν παράλληλα σε καραντίνα όσοι νοσούν.

Το σύστημα κράτησης της Ιαπωνίας για αυτούς που παραβιάζουν τη νομοθεσία και αιτούντες άσυλο έχει επικριθεί ευρέως για τις ιατρικές προδιαγραφές του, την επιτήρηση των κρατουμένων και την αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Πολλοί κρατούμενοι είναι κλειδωμένοι σε μικρούς, κλειστούς χώρους», υποστήριξε ο Μοτόκο Γιαμαγκίσι, ο οποίος είναι επικεφαλής οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό που σημειώθηκε ένα τέτοιο ξέσπασμα (του νέου κοροναϊού) στο κέντρο».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση