Αρχική COVID-19 Που εντοπίζονται τα 1460 κρούσματα – Αναζητούνται κλίνες ΜΕΘ

Που εντοπίζονται τα 1460 κρούσματα – Αναζητούνται κλίνες ΜΕΘ

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυξημένη παρουσιάζεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας για ακόμα μία ημέρα, καθώς καταγράφει 1460 νέα κρούσματα κορονοϊού. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του για την εξερεύνηση επιπλέον ΜΕΘ Covid, ενώ παράλληλα οι ιδιωτικές κλινικές στην Αττική βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο προκειμένου να αποσυμφοριστούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα, 1460 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων το 51.8% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κορονοϊός πορεία

Παράλληλα, σε αυξημένα επίπεδα παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς 325 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 67.4% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. To 88.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.267 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Τέλος, οι νέοι θάνατοι από Covid-19 κινούνται στο μέσο όρος των τελευταίων ημερών, καταγράφοντας 28 νέους. Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.249. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κορονοϊός πίνακας διασποράς

Υπό εξερεύνηση επιπλέον ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο του για την εξερεύνηση επιπλέον ΜΕΘ Covid, καθώς τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν.

Για τον λόγο αυτό στο επίκεντρο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες  οι ιδιωτικές κλινικές στην Αττική.

Χαρακτηριστικά, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εξασφαλίσει κρεβάτια εντατικής θεραπείας στα ιδιωτικά νοσοκομεία, για να νοσηλεύονται εκεί ασθενείς που νοσούν από Covid.

Στόχος είναι παράλληλα να απελευθερωθούν κλίνες στις ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία Αττικής.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να αναπτυχθούν εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ, 160 επιπλέον κλίνες και 30 κλίνες ΜΕΘ για τους ασθενείς Covid με βαριά συμπτώματα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται επιπλέον ότι, ο Διοικητής της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, ζήτησε με έγγραφο από τους διοικητές των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Θριάσιο» να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού, με δέσμευση κλινών από τις ΜΕΘ γενικών περιστατικών.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid βρίσκεται σταθερά την τελευταία εβδομάδα μεταξύ 80% και 85%.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση