Αρχική COVID-19 ΕΕ: Διπλασιάζει την συνεισφορά της για εμβόλια Covid στον αναπτυσσόμενο κόσμο

ΕΕ: Διπλασιάζει την συνεισφορά της για εμβόλια Covid στον αναπτυσσόμενο κόσμο

0
εμβόλιο - κορονοϊός - τρίτη δόση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρόγραμμα COVAX του ΠΟΥ για τη διάθεση εμβολίων Covid-19 στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπως ανέφερε η ίδια, διπλασιάζοντας έτσι τη συνεισφοράς της. Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζει στη διαδικτυακή σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) ότι θα είμαστε ασφαλείς μόνο αν όλος ο κόσμος είναι ασφαλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πρόσθετη συνεισφορά συνίσταται σε 300 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση και 200 εκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EFSD+) τις οποίες θα υποστηρίξει δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μαζί με τη Συμμαχία Εμβολίων GAVI και τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας ηγούνται του προγράμματος COVAX, στόχος του οποίου είναι η εξασφάλιση και η διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού σε φτωχότερες χώρες.

Χαρακτηριστικά, σκοπεύουν να να διανείμουν 1,3 δισ. δόσεις εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca σε 92 χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος μέχρι τα τέλη του 2021, τονίζει το Reuters.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση