Αρχική Ενέργεια Μήδεια: Απολογισμός ΔΕΔΔΗΕ – 100.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Μήδεια: Απολογισμός ΔΕΔΔΗΕ – 100.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

0
ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΗΔΕΙΑ" / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η ισχυρή επέλαση της κακοκαιρίας “Μήδεια”. Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΔΕΔΔΗΕ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τα σφοδρότερα των τελευταίων 40 ετών, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, “έκοψαν” το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά, στις περιοχές της Βόρειας Αττικής, της Βόρειας Εύβοιας, των νησιά των Σποράδων και των Ιωαννίνων.

Παρόλα ταύτα για 4η μέρα σήμερα παραμένουν χωρίς ρεύμα ακόμα 2.500 νοικοκυριά, καθώς έχουν επανηλεκτροδοτηθεί 97.500 νοικοκυριά, όπως υποστηρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Αττική

Σχετικά με τα βόρεια προάστια της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της «Μήδειας», παρουσιάστηκαν βλάβες σε τμήματα 87 γραμμών Μέσης Τάσης (ΜΤ), σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, τα καιρικά φαινόμενα κορυφώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 17 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΕΔΔΗΕ υπήρξαν βλάβες σε περίπου 70.000 παροχές σε νοικοκυριά. Ο αντίστοιχος αριθμός βλαβών σε παροχές το βράδυ της Τρίτης, 16 Φεβρουαρίου, διαμορφώθηκε σε 30.000. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι βλάβες αφορούσαν στα ίδια σπίτια.

Βασική αιτία των βλαβών ήταν στη συντριπτική πλειονότητα οι πτώσεις κλαδιών ή ολόκληρων δέντρων στις γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης. Μόνο στην Αττική, περίπου 1.500 δέντρα έπεσαν, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο, ενώ συνολικά, υπήρξαν βλάβες σε μήκος 250 χιλιομέτρων στις γραμμές ΜΤ.

Παράλληλα, είναι ενδεικτικό ότι περισσότεροι από 50 στύλοι ΜΤ έσπασαν, κόπηκαν περίπου 40 αγωγοί ΜΤ, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές πάνω από 40 υποσταθμοί ΜΤ.

Αντίστοιχα, στο δίκτυο χαμηλής τάσης (ΧΤ), από την έναρξη της κακοκαιρίας, σημειώθηκαν περισσότερες από 3.000 βλάβες και καταστράφηκαν περισσότερα από 5.000 μέτρα καλωδίων στην Αττική.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που απασχολήθηκαν για την αποκατάσταση των βλαβών ενισχύονταν συνεχώς με επιπλέον προσωπικό.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Παρασκευής, 19 Φεβρουαρίου, 153 ομάδες οι οποίες απαρτίζονται από 683 άτομα και με πάνω από 300 οχήματα και μηχανήματα έργου, εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο αντίστοιχος αριθμός την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, ήταν 460 άτομα.

Συνολικά, έως τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στις περισσότερες περιοχές, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να υπάρξει σχεδόν πλήρης αποκατάσταση.

Κεντρική Ελλάδα (Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες)

Παράλληλα, στις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και στα νησιά των Σποράδων, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης ξεκίνησαν σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου.

Συνολικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της «Μήδειας», επηρεάστηκαν 20.000 νοικοκυριά. Για την αποκατάσταση των προβλημάτων, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποίησαν 500 παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι, αντικαταστάθηκαν περίπου 6 χιλιόμετρα δικτύου (ΜΤ και ΧΤ) και 70 στύλοι.

Ήπειρος

Τέλος, στην Ήπειρο, τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων. Χαρακτηριστικά, συνολικά προέκυψαν βλάβες σε μήκος δικτύου 94 χιλιομέτρων, επηρεάζοντας σχεδόν 2.500 σπίτια. Παράλληλα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με 91 άτομα έκαναν 537 παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων και αντικατέστησαν 8 στύλους.

Διαφήμιση