Αρχική COVID-19 Τις επόμενες μέρες θα φανεί η πραγματική επιδημιολογική εικόνα της χώρας –...

Τις επόμενες μέρες θα φανεί η πραγματική επιδημιολογική εικόνα της χώρας – Που εντοπίζονται τα κρούσματα

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Με μικρό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκει την χώρα η δεύτερη μέρα του χρόνου. Αριθμός ωστόσο, μη ενδεικτικός της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί καθώς η ανακοίνωση του αριθμού αφορά τη διενέργεια των χθεσινών τεστ, που ήταν ημέρα αργίας, με αρκετά από τα διαγνωστικά κέντρα να μην λειτουργούν.

Μάλιστα, με σκοπό να προλάβουν πιθανή ξαφνική έξαρση των κρουσμάτων λίγες ημέρες μετά τις γιορτές, οι αρχές ανακοίνωσαν την επιστροφή σε πιο αυστηρό lockdown με τον Στέλιο Πέτσα να υπογραμμίζει ότι “Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας,” και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να χαρακτηρίζει την απόφαση ως μέτρο περισσότερο προληπτικού χαρακτήρα.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα ανακοινώθηκα στην χώρα, 262 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού. Μετά και την σημερινή καταγραφή ο αριθμό των συνολικών κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται στα 139709 κρούσματα.

Από τα 262 κρούσματα τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 139709 συνολικά κρούσματα, τα 5457 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 41741 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ανέρχεται στα 431 άτομα. Αριθμός σταθερός, αλλά παράλληλα υψηλός. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 288 (66.8%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας 896 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, οι θάνατοι εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο με 40 νέους σήμερα και 4921 συνολικά στη χώρα. Από αυτούς οι 2918 (59.3%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση