Αρχική COVID-19 Σταθερά τα κρούσματα στη χώρα μας – Ανησυχία για Αττική

Σταθερά τα κρούσματα στη χώρα μας – Ανησυχία για Αττική

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κοντά στο μέσο όρο των τελευταίων ημερών είναι τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού, με την καταγραφή 585 νέων καταγεγραμμένων λοιμώξεων. Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει πτωτική τάση αλλά σταθερή.

Την ίδια στιγμή, παρόλο που τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας εμφανίζονται σταθερά, η Αττική συνεχίζει να προβληματίζει, με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκο Θωμαϊδη να προειδοποιεί μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Δεν υπάρχει αύξηση αλλά δεν υπάρχει και μείωση, αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί καθώς αν δούμε απότομη αύξηση όπως συνέβη τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορεί η κατάσταση να ξεφύγει».

Συγκεκριμένα, όσο αφορά την σημερινή μέρα και όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων οι 52.1% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι τα 5822 (3.9%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, παρουσιάζει σταθερή πτωτική τάση. Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται διαδωληνωμένοι 288 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 202 (70.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1059 ασθενείς.

Τέλος, ο αριθμός των θανάτων είναι σχετικά σταθερός με την καταγραφή 28 νέων θανάτων σήμερα από τη νόσο COVID-19. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανόντων στη χώρα μας  φθάνει τα 5598 άτομα, εκ των οποίων οι 3302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα 2

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση