Αρχική COVID-19 «Sputnik-Light»: Πότε αναμένεται η διάθεση του εμβολίου

«Sputnik-Light»: Πότε αναμένεται η διάθεση του εμβολίου

0
Εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τον Φεβρουάριο επρόκειτο να θέσει σε κυκλοφορία το εμβόλιο «Sputnik-Light» κατά του κορονοϊού η Ρωσία, το οποίο μάλιστα χορηγείται σε μία δόση, όπως ανακοίνωσαν οι παραγωγοί του εμβολίου σε σημερινή τους ανάρτηση στο Twitter.

Το εμβόλιο «Sputnik-Light», ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για εξαγωγές, προσφέροντας μία προσωρινή λύση στις χώρες που εμφανίζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και προμηθεύοντας τες όσο γρηγορότερα γίνεται με το εμβόλιο.

«Θα κυκλοφορήσουμε το εμβόλιο μιας δόσης τον Φεβρουάριο, το οποίο ονομάσαμε Sputnik-Light», αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε ανακοινώσει ότι χρηματοδοτεί τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-Light, το οποίο μπορεί να προσφέρει μία προσωρινή λύση για πολλές χώρες.

Το Sputnik-Light είναι εμβόλιο μίας δόσης και θα έχει διάφορα επίπεδα αποτελεσματικότητας, φθάνοντας έως το 85% για μια ορισμένη κατηγορία ανθρώπων.

Το εμβόλιο ήδη έχει ζήτηση από πολλές χώρες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίνσμπουργκ, το εμβόλιο Sputnik-Light δημιουργεί ανοσία σε διάστημα τριών εβδομάδων από την λήψη του, και έχει διάρκεια τρεις με τέσσερις μήνες.

Υπογραμμίζεται, ότι πρωταρχικός στόχος του εμβολίου αυτού είναι να μειώσει τον αριθμό των θανάτων στις χώρες που εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένος.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην Ρωσία θα χρησιμοποιείται ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik-V.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση