Αρχική COVID-19 Σε τοπικό lockdown η Π.Ε. Αργολίδας και ο Δήμος Σπάρτης

Σε τοπικό lockdown η Π.Ε. Αργολίδας και ο Δήμος Σπάρτης

0
Σπάρτη
Σπάρτη

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε τοπικό lockdown μπαίνουν από αύριο η Π.Ε. Αργολίδας και ο Δήμος Σπάρτης από το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώνει η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων στις περιοχές αυτές με τη ραγδαία αύξηση των δεικτών τις τελευταίες 7 ημέρες.

Συγκεκριμένα τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από αύριο, 14 Ιανουαρίου, στις 06:00 το πρωί και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου στις 06:00.

Τι ισχύει

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.

Η παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Υπενθυμίζεται ότι σε τοπικό lockdown βρίσκονται πλέον και οι Λέσβος και Βοιωτία.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here