Αρχική COVID-19 Αποκάλυψη: Το κινέζικο εμβόλιο Sinovac είναι αποτελεσματικό κατά 50,4%

Αποκάλυψη: Το κινέζικο εμβόλιο Sinovac είναι αποτελεσματικό κατά 50,4%

0
εμβολιασμός
Εικόνα: pixabay/Triggermouse
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

To εμβόλιο της κινεζικής Sinovac φαίνεται να είναι αποτελεσματικό κατά 50,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα πυ αποκαλύπτει κλινική δοκιμή προχωρημένου σταδίου στη Βραζιλία, περιλαμβάνοντας πλέον στοιχεία και από καταγραφές ήπιων περιπτώσεων νόσησης. Οι αποκαλύψεις για το μέτριο ποσοστό αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου εμβολίου έγιναν την Τρίτη, την ώρα που η Τουρκία έχει ήδη λάβει 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου και έχει υπογράψει συμβόλαιο παραλαβής ακόμη 50 εκατ. δόσεων.

Εξίσου μεγάλες παραγγελίες έχουν κάνει χώρες όπως η Ινδονησία και η Σιγκαπούρη. Το συγκεκριμένο εμβόλιο αποδεικνύεται τώρα λιγότερο αποτελεσματικό από ότι έδειχναν τα πρώτα δεδομένα και μετά βίας άνω του 50% που είναι το όριο – βάση για να λάβει έγκριση κυκλοφορίας.

Η Βραζιλία, όντας μια από τις πλέον πληγείσες χώρες της πανδημίας βιάστηκε ως εκ τούτου να εισάγει το εμβόλιο CoronaVac της Sinovac στο χαρτοφυλάκιο της.

Το εν λόγο εμβόλιο, χρησιμοποιεί νεκρά στελέχη του ιού έτσι ώστε να εκθέσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σε αυτόν χωρίς να ρισκάρει σοβαρή νόσο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Reuters οι Βραζιλιάνοι ερευνητές είχαν νωρίτερα πανηγυρίσει ενδείξεις αποτελεσματικότητας της τάξης του 78%, ποσοστό που έκτοτε περιγράφεται ως “κλινική αποτελεσματικότητα” για ένα εμβόλιο και οι συγκεκριμένοι ερευνητές τονίζουν ότι ισχύει ακόμα το ποσοστό για τις βαριές περιπτώσεις που χρίζουν νοσηλείας.

Τι άλλαξε

Τώρα, το νέο συνολικά μικρότερο ποσοστό περιλαμβάνει και μολύνσεις, οι οποίες βέβαια κατηγοριοποιούνται ως πολύ ήπιες καθώς δεν απαιτούν κλινική βοήθεια και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχαν επηρεάσει αρχικά το ανακοινωθέν ποσοστό αποτελεσματικότητας 78% του εμβολίου, σύμφωνα με τον δ/ντη κλινικών ερευνών του Butantan του Sao Paolo της Βραζιλίας, Ρικάρδο Παλάσιος και το BBC. Ενώ, το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο υπογραμμίζεται ότι καθυστέρησε 3 φορές την δημοσίευση των νεότερων αποτελεσμάτων, κάνοντας λόγο για ρήτρα εμπιστευτικότητας με την εταιρεία παραγωγής, Sinovac.
Παράλληλα, προβληματίζει ότι τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που δίνει κάθε χώρα είναι διαφορετικά, με την Τουρκία να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την προκαταρτική ανάλυση είναι 91,25% αποτελεσματικό, και την Ινδονησία σε αντίστοιχο στάδιο ανάλυσης να κάνει λόγο για 65% αποτελεσματικότητα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση