Αρχική Υγεία - Διατροφή 5 εκατ. θάνατοι από τραυματισμούς παγκοσμίως-Στα ύψη οι ιατρικές προμήθειες έκτακτης ανάγκης

5 εκατ. θάνατοι από τραυματισμούς παγκοσμίως-Στα ύψη οι ιατρικές προμήθειες έκτακτης ανάγκης

0
τροχαία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι τραυματισμοί και οι ασθένειες -και όχι μόνο- εκτινάσσουν στα ύψη τις ιατρικές προμήθειες υλικών έκτακτης ανάγκης.

Κορονοϊός, τροχαία, μολυσματικές ασθένειες, αναμένεται να αυξήσουν το παγκόσμιο μέγεθος της αγοράς υλικών για επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με μελέτη της Global Market Insights η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να καταγράψει άνοδο άνω του 17,8% την περίοδο 2020-2026.
Το 2019 εκτιμάται ότι έκλεισε στα 30 δις δολάρια ή 25,60 δις ευρώ.

Τι αναφέρει έκθεση της Global Market Insights

Η αγορά ιατρικών προμηθειών έκτακτης ανάγκης είναι πιθανό να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Λόγω της ανόδου των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης αλλά και των συνεχιζόμενων τεχνολογικών εξελίξεων που σημειώνονται στον ιατρικό εξοπλισμό.

Άλλοι παράγοντες που θα προσφέρουν κερδοφόρες ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο, αναφέρει η έρευνα είναι η αύξηση των τραυματισμών, των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και των μολυσματικών ασθενειών.

Πέντε εκατ. θάνατοι από τραυματισμούς παγκοσμίως

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για τη Χειρουργική του Τραύματος, οι περιπτώσεις τραυματισμών αντιστοιχούν σε σχεδόν 150.000 θανάτους, ενώ παρατηρούνται και τρία εκατομμύρια μη θανατηφόρα περιστατικά κάθε χρόνο στην Αμερική.

Συνολικά, οι τραυματισμοί ευθύνονται για περισσότερους από πέντε εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λόγω των παγκόσμιων προσπαθειών που πραγματοποιούνται για τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας και την προώθηση καλύτερων θεραπευτικών σχεδίων, η αγορά ιατρικών ειδών έκτακτης ανάγκης εκτιμάται ότι θα γνωρίσει ισχυρή ζήτηση στο μέλλον.

Τι γίνεται με τα τροχαία στην Ευρώπη

Μεταξύ του 2010 και του 2019, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 23%.

Τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι ενώ οκτώ χώρες κατέγραψαν το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας το 2019, η μείωση του ποσοστού θνησιμότητας έχει επιβραδυνθεί στα περισσότερα κράτη μέλη.

Το 2019, οι χώρες της ΕΕ με τα καλύτερα αρχεία οδικής ασφάλειας ήταν η Σουηδία και η Ιρλανδία, ενώ οι πιο αδύναμες ήταν η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Πολωνία.

Τα τρία τέταρτα (76%) των θανατηφόρων ατυχημάτων σε όλη την ΕΕ είναι άνδρες, κάτι το οποίο παραμένει σχετικά αμετάβλητο από το 2010.

Οι επιδόσεις της Ελλάδας

Οι επιδόσεις της Ελλάδας σε θέματα οδικής ασφάλειας σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση από το 2010 (-45%).

Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 65 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Ποιος ο ρόλος του κορονοϊού στην άνοδο της αγοράς

Παράλληλα, η πανδημία COVID-19 οδήγησε σε σημαντική αύξηση της ζήτησης ιατρικών προμηθειών έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο.

Όμως, η ταχεία αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορονοϊό οδήγησε σε σημαντικές ελλείψεις αναπνευστήρων, γαντιών και μασκών, καθώς και πολλών άλλων ειδών ιατρικών προμηθειών έκτακτης ανάγκης.

Αυξανόμενες περιπτώσεις τραύματος

Το τμήμα ιατρικών ειδών για τραύματα είχε μερίδιο εσόδων επί του κλάδου σχεδόν 20% το 2019.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για τη Χειρουργική του Τραύματος, περίπου 230.000 άνθρωποι νοσηλεύονται και περισσότεροι από 50.000 πεθαίνουν λόγω τραυματισμών που σχετίζονται με εγκεφαλικό τραύμα κάθε χρόνο.

Επιπλέον, τα αυξανόμενα περιστατικά ατυχημάτων αλλά και των πτώσεων που αντιμετωπίζει ο αυξανόμενος πληθυσμός της Τρίτης Ηλικίας στον κόσμο θα επηρεάσουν περαιτέρω θετικά την ανάπτυξη του τομέα τα επόμενα χρόνια.

Αύξηση της ζήτησης σε ολόκληρη την Ασία και τον Ειρηνικό

Η αγορά ιατρικών προμηθειών έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αντιπροσώπευε σχεδόν το 20% του συνολικού μεριδίου αγοράς το 2019 και αναμένεται ότι θα δείξει αξιοσημείωτη ανάπτυξη κατά την προβλεπόμενη χρονική περίοδο.

Η αύξηση των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και οι τεχνολογικές εξελίξεις στην περιοχή θα αυξήσουν το δυναμικό της βιομηχανίας για ιατρικά εφόδια έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, λόγω της επιδημίας COVID-19, οι εταιρείες επεκτείνουν τον όγκο παραγωγής και εφοδιασμού τους προκειμένου να ικανοποιήσουν αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση για ιατρικές προμήθειες έκτακτης ανάγκης.

Ο αυξανόμενος γηριατρικός πληθυσμός της περιοχής θα ενθαρρύνει επίσης την ανάπτυξη της αγοράς κατά την προβλεπόμενη χρονική περίοδο.

Διαφήμιση