Αρχική COVID-19 Σε αυστηρό lockdown εισέρχεται από αύριο η Λέσβος

Σε αυστηρό lockdown εισέρχεται από αύριο η Λέσβος

0
priscilla du preez w59nZxIkw8M unsplash
Εικόνα: unsplash/Priscilla Du Preez

Σε συνέχεια του σκληρού lockdown της Π.Ε. Βοιωτίας έρχεται να προστεθεί και αυτό της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, από αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 μέχρι και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 06:00, η Λέσβος εισέρχεται σε αυστηρή καραντίνα, με σκοπό την αντιμετώπιση υψηλού κινδύνου δημόσιας υγείας λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Βορείου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Βορείου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here