Αρχική COVID-19 Lockdown: Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία

Lockdown: Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία

0
Λιβαδειά
Λιβαδειά Βοιωτία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού τίθενται σε εφαρμογή σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας αύξησης του ιικού φορτίου στην περιοχή.

Τα μέτρα αφορούν περιορισμό κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 και θα είναι σε ισχύ έως τις 18 Ιανουαρίου.

Δε θα πραγματοποιούνται διάφορες τελετές, θρησκευτικές ή μη, και δεν θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές. Ενώ τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοικτά έως τις 17:30. Και απαγορεύεται η παραμονή των πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, σε πάρκα και άλση.

Ταυτόχρονα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο και έξοδο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με εξαίρεση την κίνηση για τα σχολεία τα οποία λειτουργούν κανονικά και για εργασία και μόνο κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.

Επιπρόσθετα, θα διεξάγονται τεστ σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Ενώ, τα rapid test θα οργανώνονται είτε ευρύτατα σε ελεύθερους χώρους, είτε περιοδικά σε μικροπωλητές που θέλουν να μετακινηθούν εντός της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία του δήμου Αλιάρτου και Θεσπιέων για περίπου δύο εβδομάδες.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση