Αρχική Ελλάδα Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε σε τροχιά τις σχέσεις μας με την...

Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε σε τροχιά τις σχέσεις μας με την ΕΕ.

0
erntogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Φωτό REUTERS/POOL New
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έτοιμη να επαναφέρει σε τροχιά τις τεταμένες σχέσεις της με την Ευρώπη -λόγω των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Α. Μεσόγειο είναι η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις της Τρίτης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Προσθέτοντας επίσης, ότι πιστεύει πως οι διερευνητικές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ελλάδα «μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή».

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του γίνονται αμέσως μετά την ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας, ότι οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρόκειται να εκκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε σε τροχιά τις σχέσεις μας» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών των χωρών της ΕΕ που είναι διαπιστευμένοι στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι «Ελπίζουμε πως οι ευρωπαίοι φίλοι μας θα δείξουν την ίδια βούληση».

Να σημειωθεί ότι σε συνέχεια της τιμωρητικής διάθεσης της Ευρώπης τον περασμένο Δεκέμβριο για τις “παράνομες και επιθετικές” ενέργειες της Τουρκίας, εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, οι τούρκοι αξιωματούχοι έχουν εντατικοποιήσει πλέον τις εκκλήσεις τους για διάλογο με τους Ευρωπαίους προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα που προκαλούν ένταση και δεν είναι μόνο τα ελληνοτουρκικά. Αλλά και ο ρόλος της ίδιας στις συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μάλιστα, ο Ρ.Τ. Ερντογάν παρουσιάστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι “Είναι μέσα στις δυνατότητές μας να κάνουμε το 2021 μια χρονιά επιτυχίας για τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία. Μπορούμε να το καταφέρουμε αν εργασθούμε με ένα μακροπρόθεσμο όραμα, μακριά από προκαταλήψεις και φόβους».

Ενώ παράλληλα ζήτησε από τους ευρωπαίους διπλωμάτες, τους οποίους δέχθηκε στο συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου του στην Άγκυρα, να τον στηρίξουν προκειμένου να “ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

 

Διαφήμιση