Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: “Στην κρίσιμη καμπή της πανδημίας, βρίσκεται η Ευρώπη”

ΠΟΥ: “Στην κρίσιμη καμπή της πανδημίας, βρίσκεται η Ευρώπη”

0
Ισπανία κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην κρίσιμη καμπή της πανδημίας, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Hans Kluge.

Οι λοιμώξεις αυξάνονται γρήγορα. Και η απειλή της μεταλλαγμένης εκδοχής του ιού εξαπλώνεται.

“Οι περιπτώσεις αυξάνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, είπε. Και αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις που προκαλούνται από τον μεταλλαγμένο ιό.

Αυτή η στιγμή αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο σημείο στην πορεία της πανδημίας”.

Όπως υπογράμμισε η πιο μεταδοτική παραλλαγή έχει ήδη εντοπιστεί σε 22 χώρες στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ.
Και τόνισε, ότι οι χώρες πρέπει να «εντείνουν» τα μέτρα για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση.

Η μείωση της μετάδοσης, προτεραιότητα για τις χώρες

“Ο ιός βελτιώνεται”, δήλωσε η Catherine Smallwood από το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ. Εξηγώντας ότι η μείωση της μετάδοσης θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις χώρες.

Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες υγείας αναμένουν ότι οι λοιμώξεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται, μετά τις εορταστικές διακοπές.

Σύμφωνα με τον Hans Kluge, επί του παρόντος υπάρχει μια “ελλιπής εικόνα της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης”. Με χαμηλότερες δοκιμές γύρω στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Πόσο επηρεάζουν τα εμβόλια την πορεία της πανδημίας

Παρά τους εμβολιασμούς αξιωματούχοι του ΠΟΥ προειδοποίησαν να μην καταργήσουν οι χώρες της ΕΕ τους περιορισμούς. Η Catherine Smallwood, είναι ξεκάθαρη.

“Το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει ο εμβολιασμός δεν θα είναι μετάδοση, είπε. Όσοι εμβολιαστούν δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά“.

Όπως υπογράμμισε ο Hans Kluge παρόλο που η “ασυλία της αγέλης” είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι χώρες θα πρέπει πρώτα να μειώσουν την εξάπλωση του ιού.
Κι αυτό, εν μέρει γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό τα εμβόλια αποτρέπουν τη μόλυνση.

“Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν επίσης να ασκήσουν πίεση στον ιό. Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τις μεταλλάξεις“, κατέληξε ο Hans Kluge.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση