Αρχική Μεταφορές Σημαντική αύξηση του αριθμού λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σημαντική αύξηση του αριθμού λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

0
Κώστας Καραμανλής Υπουργός Μεταφορών
Κώστας Αχ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (Εurokinissi)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στη σημαντική αύξηση του αριθμού λεωφορείων αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.

Ο κ. Καραμανλής επικεντρώθηκε επίσης και στα μεγάλα έργα που ξεκινούν το 2021.

1.280 επιπλέον λεωφορεία στην Αθήνα την ημέρα

  • Κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.280 λεωφορεία και έχουν προστεθεί 1.100 δρομολόγια την ημέρα.
  • Μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των 609 προσλήψεων.
  • Αυτό τον μήνα θα έρθουν και τα πρώτα νέα οχήματα με leasing. Τα οποία θα προστεθούν στις γραμμές, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Υπενθύμισε ότι πριν από 18 μήνες κυκλοφορούσαν στην Αθήνα μόλις 850 λεωφορεία. Και ότι από το Νοέμβριο έχουν προστεθεί στο στόλο πάνω από 250 λεωφορεία και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα προστεθούν άλλα 300.

Σημείωσε δε ότι στη Θεσσαλονίκη από 230 λεωφορεία, σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 400.

Λεωφορείο

Τα τρία βήματα της στρατηγικής για τις αστικές συγκοινωνίες

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι μετά από 10 χρόνια θα γίνουν για πρώτη φορά προσλήψεις. Και τόνισε ότι τα τρία βήματα της στρατηγικής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες είναι:

  • Ανάταξη.
  • Ενίσχυση του στόλου.
  • Ανανέωση του στόλου.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες χρειάζονται, θέλουν και απαιτούν πολύ καλύτερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από αυτά που έχουμε, είπε. Δεν σταματάμε εδώ και θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το στόλο. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να βελτιωθεί η εικόνα.

Σεβόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, αλλά εκεί που χρειάζεται συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα.

Η εκμίσθωση λεωφορείων, που έγινε σε χρόνο ρεκόρ, είναι επίσης κάτι πρωτοποριακό για το ελληνικό δημόσιο. Διότι στην ουσία σημαίνει ότι ρίχνουμε το κόστος».

μετρο πειραιας

«Το 2021 είναι η χρονιά των μεγάλων έργων»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης στο «ξεμπλοκάρισμα» της Γραμμής 4 του Μετρό. Ένα εμβληματικό έργο ύψους 1,5 δις ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

«Το 2021 θα δούμε κι άλλα εμβληματικά έργα. Το 2021 είναι η χρονιά των μεγάλων έργων. Τα έργα υποδομής θα βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο Πάτρα – Πύργος, τον Ε65, που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα αντιπλημμυρικά έργα. Αλλά και τα σιδηροδρομικά έργα της επόμενης δεκαετίας.
Με στόχο την ανάταξη των σιδηροδρόμων και τη σύνδεση με τα λιμάνια ώστε η Ελλάδα να γίνει κόμβος της ευρύτερης περιοχής. Καθώς και σε παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια σε 7.000 σημεία του οδικού δικτύου.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στη διαλειτουργικότητα των διοδίων και την έναρξη της χιλιομετρικής χρέωσης στην Ολυμπία Οδό.

«Πρόκειται λοιπόν για έργα τα οποία σιγά σιγά θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε.

Διαφήμιση