Αρχική COVID-19 Πώς προτείνεται να εμβολιαστούν οι κάτοικοι μικρών νησιών του Αιγαίου

Πώς προτείνεται να εμβολιαστούν οι κάτοικοι μικρών νησιών του Αιγαίου

0
Καστελλόριζο
Καστελλόριζο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρόταση για διευθέτηση του εμβολιασμού των κατοίκων στα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας την Τρίτη στη Βουλή και αφορά στα νησιά Τήλος, Νίσυρος, Λειψοί, Χάλκη, Καστελλόριζο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Κάσος, Τέλενδος, Αρκιοί και Ψέριμος, αφού στα μεγαλύτερα νησιά θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα πρότεινε να προταχθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων σε αυτά τα ακριτικά νησιά, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, με την οργάνωση και μετάβαση επί τόπου ομάδας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο του εμβολιασμού, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τόνισε δε, ότι πρέπει να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενη σκέψη για μετακίνηση των κατοίκων αυτών των νησιών σε μεγαλύτερα νησιά προκειμένου να εμβολιαστούν, αφού πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι μετακινήσεις σε αυτή τη συγκυρία, είναι δεδομένη η δυσκολία μετακίνησης στο νησιωτικό χώρο, καθώς και η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε ήδη την πρότασή του στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που θα πρέπει να διαθέσει πλωτά αλλά και εναέρια μέσα για να μεταβεί στα νησιά το υγειονομικό προσωπικό που θα προχωρήσει στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ενώ, αντιμετωπίζεται θετικά από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να υπάρξει σχετική ενημέρωση το επόμενο διάστημα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση