Αρχική COVID-19 Ποιο είναι το τέταρτο εμβόλιο που θα ζητήσει έγκριση από την Ευρωπαϊκή...

Ποιο είναι το τέταρτο εμβόλιο που θα ζητήσει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έγκριση για το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊου σκοπεύει να ζητήσει από την Ε.Ε. η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson (J&J) εντός του Φεβρουαρίου.

Αυτό δήλωσε ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αρμόδιος για θέματα υγείας.

Θέμα το οποίο ανέδειξε και η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας της.

Επιβεβαιώνοντας ότι η παρασκευάστρια εταιρεία Johnson & Johnson είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα.

Έχουν ήδη ελεγχθεί τα κλινικά δεδομένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Σημειώνεται ότι τα κλινικά δεδομένα του εμβολίου, το οποίο αναπτύσσει η Johnson & Johnson μέσω της θυγατρικής της Janssen, έχουν αξιολογηθεί ήδη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) από αρχές Δεκεμβρίου.

Αργοπορούν οι εγκρίσεις στην Ευρώπη

Εγκρίνονται τα εμβόλια στην ΕΕ μεν, αλλά αργοπορημένα δε. Χρειάστηκαν από τον EMA 20 ημέρες για να εγκριθεί το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer.
Και λίγο περισσότερο από ένα μήνα για να εγκριθεί το εμβόλιο της Moderna.
Τα δύο αυτά εμβόλια είναι τα μόνα που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ, ενώ η AstraZeneca υπέβαλε την αίτηση της την Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

εμβόλιο johnson johnson

Η Ευρώπη έχει προπληρώσει δόσεις του εμβολίου της J&J

Η ΕΕ έχει κάνει κράτηση για 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου J&J. Και έχει την επιλογή να παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις.

Σε αντίθεση με τα άλλα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα στην ΕΕ και απαιτούν δύο δόσεις για πλήρη προστασία, το εμβόλιο της J&H είναι σε μία δόση.

Η ΕΕ έχει επενδύσει περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει το εμβόλιο J&J με προκαταβολή που θα πρέπει να συμπληρωθεί με πληρωμές από κυβερνήσεις της ΕΕ που επιθυμούν να αγοράσουν το εμβόλιο μετά την έγκριση.

H εταιρεία έκλεισε συμφωνία και στην Αμερική

Το Αύγουστο, η Johnson & Johnson υπέγραψε συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της μέχρι τα μέσα του 2021.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση