Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Δεν θα υπάρξει ανοσία της αγέλης το 2021 – Αίτηση για...

ΠΟΥ: Δεν θα υπάρξει ανοσία της αγέλης το 2021 – Αίτηση για έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca σε ΕΕ

0
κορονοϊός μάσκα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ανοσία της αγέλης δεν θα επιτευχθεί φέτος παρά την κυκλοφορία εμβολίων COVID-19 σε ορισμένες χώρες, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Δεν πρόκειται να επιτύχουμε επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού ή ανοσία της αγέλης το 2021». Αυτό ξεκαθάρισε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σουμίγια Σουαμιναταν σε ενημέρωση στη Γενεύη.

Η Σουμίγια Σουαμιναταν τόνισε την ανάγκη οι κυβερνήσεις και οι πολίτες να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα. Όπως την φυσική απόσταση, το πλύσιμο των χεριών και την μάσκα, για να συγκρατήσουν την πανδημία.

Παραπάνω ποσοστό εμβολιασμών για την ανοσία της αγέλης

Οι επιστήμονες εκτιμούν συνήθως ότι απαιτείται ποσοστό εμβολιασμού περίπου 70% για την ανοσία της αγέλης, όπου ολόκληροι πληθυσμοί προστατεύονται από μια ασθένεια.

Ωστόσο, ορισμένοι φοβούνται ότι η εξαιρετικά μολυσματική φύση του COVID-19 θα μπορούσε να απαιτήσει σημαντικά υψηλότερο όριο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε μεγάλο ποσοστό η άνοδος στην μετάδοση οφείλεται στην «αυξημένη ανάμειξη ανθρώπων», παρά στις νέες παραλλαγές.

Τα εμβόλια «χρειάζονται χρόνο»

Η υπεύθυνη του ΠΟΥ επαίνεσε την «απίστευτη πρόοδο» που σημείωσαν οι ερευνητές. Για την ανάπτυξη αρκετών ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων με πρωτοφανή ταχύτητα.

Οι χώρες χορηγούν επί του παρόντος εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την BioNTech-Pfizer, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης / το AstraZeneca και την Moderna.

Όπως υπογράμμισε η Σουμίγια Σουαμιναταν, η διάθεση των εμβολίων «χρειάζεται χρόνο».

«Χρειάζεται χρόνος για να κλιμακωθεί η παραγωγή δόσεων, όχι μόνο σε εκατομμύρια. Αλλά εδώ μιλάμε για τα δισεκατομμύρια», επεσήμανε. Και κάλεσε τους ανθρώπους να «είναι λίγο υπομονετικοί».

κορονοϊός αφρική

Οι εμβολιασμοί στις φτωχότερες χώρες του κόσμου

Ο Δρ. Μπρούς Έΐλουάρντ, σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ ελπίζει ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αργότερα αυτόν τον μήνα ή τον Φεβρουάριο σε ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει ότι όλες τις χώρες έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», είπε ο Δρ. Μπρούς Έΐλουάρντ.
Επισημαίνοντας ότι ο ΠΟΥ χρειάζεται τη συνεργασία των κατασκευαστών εμβολίων ειδικότερα για να αρχίσει να ανοσοποιεί ευάλωτους πληθυσμούς.

Όπως τόνισε ο ΠΟΥ έχει ένα «σχέδιο ανάπτυξης» που να περιγράφει λεπτομερώς ποιες αναπτυσσόμενες χώρες ενδέχεται να αρχίσουν να λαμβάνουν εμβόλια τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, η πλειονότητα της προσφοράς εμβολίων COVID-19 στον κόσμο έχει ήδη αγοραστεί από πλούσιες χώρες.

Η πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, γνωστή ως COVAX, η οποία στοχεύει στην παροχή εμβολιασμών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την προέλευση του ιού

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκαμπρέιε δήλωσε ότι επιστήμονες από διάφορα έθνη θα επικεντρώνονται στο πώς ο COVID-19 μόλυνε ανθρώπους. Ηδη αντιπροσωπεία του Οργανισμού βρίσκεται στην Ουχάν της Κίνας.

«Θα ξεκινήσουν μελέτες στην Ουχάν για να εντοπιστεί η πιθανή πηγή μόλυνσης των πρώιμων περιπτώσεων», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκαμπρέιε.

astrazenecalaboratory 1025x559 2AstraZeneca: Αίτηση για έγκριση του εμβολίου της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

Διαφήμιση