Αρχική COVID-19 Johnson & Johnson: Από 66% έως και 85% αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά...

Johnson & Johnson: Από 66% έως και 85% αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της covid-19

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε ποσοστό 85% είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο μονής δόσης της Johnson & Johnson κατά της σοβαρής λοίμωξης από Covid-19, ενώ το ποσοστό αποτελεσματικότητας διαφοροποιείται για την ήπια λοίμωξη σε 66%, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της παγκόσμιας δοκιμής Φάσης 3, την Παρασκευή. Ενώ, όλα δείχνουν πως η εταιρεία θα αιτηθεί πλέον την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της.

Υπενθυμίζεται, ότι η παγκόσμια κοινότητα ανέμενε με αγωνία την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Φάσης 3, εξαιτίας και του πλεονεκτήματος του συγκεκριμένου εμβολίου, ότι απαιτεί μία μόνον δόση εμβολιασμού.

Και πράγματι μπορεί να εμφανίζει μικρότερα ποσοστά αποτελεσματικότητας από τα εμβόλια σε κυκλοφορία των Pfizer/BioNTech και Moderna (κυμαίνονται συνολικά στο 95%), αλλά δεδομένης της ανάγκης εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο και σε συνδυασμό με το συγκριτικό του πλεονέκτημα, εφόσον βέβαια εγκριθεί σε κυκλοφορία, θα βοηθήσει – όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες – σημαντικά στην αποσυμφόρηση της επιδημιολογικής κατάστασης με αρκετά καλό σκορ αποτελεσματικότητας.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι συγκεντρωτικά στις περιπτώσεις μέτριας και σοβαρής νόσου στις ΗΠΑ, το εμβόλιο ήταν κατά 72% αποτελεσματικό.

Καλύτερα ποσοστά μετά την 49η ημέρα

“Ανάμεσα σε όλα τα γεωγραφικά σημεία, ανάμεσα σε όλα τα στελέχη, παρατηρούμε 85% αποτελεσματικότητα ενάντια σε βαριές περιπτώσεις νόσου. Ενώ, αυτή η τάση αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, όπου δεν καταγράφηκε περιστατικό σοβαρής νόσου από covid-19 μετά την 49η ημέρα από τον εμβολιασμό”, δήλωσε στο CNN ο Dr. Mathai Mammen, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Johnson & Johnson.

Αναφερόμενος στα περιστατικά σοβαρής νόσου, εννοεί αυτά με τα οποία ο ασθενής αναγκάζεται να νοσηλευθεί ή να καταλήξει.

Ενώ, το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen – το παράρτημα εμβολίων της Johnson & Johnson – ήταν “συνολικά 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων μέτριας και σοβαρής COVID-19, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Η έναρξη της προστασίας παρατηρήθηκε ήδη από την 14η ημέρα”.

Αναλυτικότερα, στις 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, “το επίπεδο προστασίας έναντι της μέτριας και σοβαρής μόλυνσης από COVID-19 ήταν 72% στις ΗΠΑ, 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική“.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία τώρα ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση έγκρισης έκτακτης ανάγκης στον Αμερικανικό FDA, μέσα στην εβδομάδα και εφόσον γίνει θα είναι η τρίτη εταιρεία που θα λάβει έγκριση από τον Οργανισμό.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση