Αρχική COVID-19 Το εμβόλιο μιας δόσης έρχεται από την Johnson & Johnson

Το εμβόλιο μιας δόσης έρχεται από την Johnson & Johnson

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Θέμα ημερών θεωρείται η γνωστοποίηση από την πολυεθνική Johnson & Johnson των αποτελεσμάτων των κλινικών της μελετών (φάση 3) για το υποψήφιο εμβόλιο JNJ-78436735 κατά της covid -19.

Το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα έναντι των άλλων εμβολίων είναι ότι απαιτεί μόνο μία δόση αντί για δύο δόσεις, όπως απαιτούν αυτά που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά (Phizer/BionTech, Μoderna).

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Dr. Anthony Fauci, δήλωσε ότι η Johnson & Johnson είναι “πολύ κοντά” στο να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Covid-19 από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Που βρίσκονται οι δοκιμές και τι έχουν δείξει μέχρι τώρα

Η δοκιμή J&J Φάση 3 περιλαμβάνει 40.000 εθελοντές. Η εταιρεία μείωσε των αριθμό των συμμετεχόντων από τους 60.000 που είχε αρχικώς προβλέψει λόγω της αύξησης των περιπτώσεων Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές της J & J’s Φάση 1 & 2 έδειξαν ότι η εφάπαξ δόση του εμβολίου προκάλεσε ισχυρή ανοσοαπόκριση σε σχεδόν όλους τους ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο

Συγκεκριμένα, η πολυεθνική ανέφερε ότι από τη μελέτη της φάσης 1 / 2α αντισώματα εξουδετέρωσης κατά του SARS-CoV-2 παρήχθησαν σε περισσότερο από το 90% των συμμετεχόντων 29 ημέρες μετά τη λήψη της μίας δόσης του εμβολίου. Ποσοστό που έφτασε στο 100% των συμμετεχόντων – ηλικίες από 18 έως και 55 – την 57η ημέρα

Εμβόλια ιικού φορέα

Ο εν λόγω τύπος εμβολίου  όπως είναι αυτό της J&J χρησιμοποιεί έναν άλλον, αβλαβή ιό για τη μεταφορά «οδηγιών» από τον ιό που προκαλεί την COVID-19. Αυτό επιτρέπει στα ίδια τα κύτταρα του οργανισμού να παράγουν την πρωτεΐνη που βρίσκεται μόνο στον ιό της COVID-19. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου αναγνωρίζει ότι η εν λόγω πρωτεΐνη δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον οργανισμό και ανταποκρίνεται με τη δημιουργία φυσικής άμυνας κατά της λοίμωξης από την COVID-19.

Τα επόμενα βήματα της πολυεθνικής

Εάν τα δεδομένα από τη δοκιμή Φάσης 3 δείξουν ότι το εμβόλιο Covid-19 της J&J λειτουργεί και είναι ασφαλές, η εταιρεία θα ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης από το FDA.

Με το εμβόλιο Pfizer, ο FDA χρειάστηκε λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες για να δώσει άδεια έκτακτης χρήσης, ενώ με το εμβόλιο Moderna, χρειάστηκε περίπου δύο εβδομάδες.

Τι παραγγελίες έχουν γίνει

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η πολυεθνική έχει δεσμευτεί ότι η πώληση του εμβολίου θα γίνει σε τιμή κόστους. Όπως έχει ανακοινωθεί σε πρώτη φάση θα δοθούν 100 εκατ. δόσεις στην Αμερική

Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J, με επιλογή για την παραγγελία επιπλέον 200 εκατομμυρίων δόσεων. Παραγγελίες που όμως μπορούν να αυξηθούν ραγδαία, αφενός λόγω των προβλημάτων παράδοσης που έχουν υπάρξει από τις άλλες εταιρείες, αφετέρου λόγω των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών φάσης 3 που αναμένονται να είναι άκρως θετικά. 

Με πληροφορίες από cnn, fool

Διαφήμιση