Αρχική COVID-19 Ισπανία: Αλλοιώσεις και κηλίδες στα πρώιμα σημάδια λοίμωξης covid-19

Ισπανία: Αλλοιώσεις και κηλίδες στα πρώιμα σημάδια λοίμωξης covid-19

0
Μέτρα προστασίας covid
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ισπανοί ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια έρευνα που καταδεικνύει τις αλλοιώσεις στη γλώσσα και τις κηλίδες στα χέρια και τα πόδια ως ενδεχόμενα πρώιμα συμπτώματα της λοίμωξης από Covid-19. Η διαπίστωσή τους πριν την εκδήλωση σοβαρότερης συμπτωματολογίας ίσως είναι το κλειδί για έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο σε 666 ασθενείς σε νοσοκομείο εκστρατείας που είχε στηθεί στην πόλη της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, το 25% παρουσίαζε αλλοιώσεις στη γλώσσα και το 40% δερματικές βλάβες στα χέρια και τα πόδια. Μέρος της έρευνας είχε δημοσιευθεί και το Σεπτέμβριο στο British Journal of Dermatology από το Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λα Παθ της Μαδρίτης.

Τι ανέφεραν οι ασθενείς

Αρκετοί ασθενείς ανέφεραν αύξηση του μεγέθους της γλώσσας τους και αλλοιώσεις στις θηλές της, με τη μορφή λείας πλάκας, οι οποίες “συχνά συνδέονταν με την απώλεια της γεύσης”.

Ενώ, άλλοι ανέφεραν αίσθηση καψίματος ή κοκκινίλες στα χέρια και τα πόδια και κηλίδες ή σημεία που είχαν ξεφλουδίσει.

Εάν λοιπόν παρατηρήσουμε τέτοια χαρακτηριστικά και σε συνδυασμό με τα συνήθη συμπτώματα όπως ο βήχας και ο πυρετός, μπορεί να οδηγηθούμε σε εγκυρότερη αντίληψη και διάγνωση της νόσου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση