Αρχική COVID-19 ΙΑΤΑ προς ΕΕ: Να υιοθετήσει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΙΑΤΑ προς ΕΕ: Να υιοθετήσει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

0
ταξίδια Ευρώπη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για συμφωνία σε κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19, με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα ταξιδιών εντός Ευρώπης χωρίς τεστ, κάλεσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών IATA να υποστηρίξει η ΕΕ.

Κάλεσμα για κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της IATA, Αλεξάντρ Ντε, σε μία ανοιχτή επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία απεστάλη και σε σειρά κέντρων αποφάσεων στην Ευρώπη, κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να στοχεύσουν σε μία πολιτική με γνώμονα την οικονομική και κοινωνική επάνοδο που θα επέλθει μέσω της ελεύθερης μετακίνησης όσων έχουν εμβολιαστεί στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι, το πιστοποιητικό θα είναι με τη μορφή κωδικού QR και θα περιέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον εμβολιασμό, όπως για παράδειγμα εάν έχουν χορηγηθεί οι δύο δόσεις, ποιο εμβόλιο έχουν κάνει και ποιες ήταν οι ημερομηνίες διεξαγωγής.

Ζινιάκ: “Ο εμβολιασμός είναι το βασικό κλειδί για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορα”

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να υιοθετηθεί επειγόντως από την Κομισιόν και όλα τα κράτη-μέλη. Ο εμβολιασμός είναι το βασικό κλειδί για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορα και να εκκινήσει η οικονομική ανάκαμψη. Ένα πανευρωπαϊκό κοινώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ήταν ένα σημαντικό βήμα ώστε να δοθεί στις κυβερνήσεις η εμπιστοσύνη για το ασφαλή άνοιγμα των συνόρων και στους επιβάτες η σιγουριά πως θα πετούν χωρίς το εμπόδιο της καραντίνας», υπογραμμίζει ο Ζινιάκ.

Μάλιστα, από την ΙΑΤΑ, υπογραμμίζουν τη σημασία εκκίνησης της αεροπορίας εν όψει νέων lockdown στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Α.Ντε: Το πιστοποιητικό θα σώσει θέσεις εργασίας

«Βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ σκοτεινούς καιρούς της πανδημίας. Αλλά τα σκληρά μέτρα, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, μας έδωσαν ελπίδα πως θα μπορέσουμε με ασφάλεια να εγκαταστήσουμε και πάλι την ελευθερία μετακίνησης. Αυτό θα σώσει θέσεις εργασίας, θα βελτιώσει την ψυχική υγεία, θα επανασυνδέσει την οικογένεια και θα ανανήψει την οικονομία. Για να γίνει αυτό με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος.

Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι το κλειδί που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι οι κυβερνήσεις να ξεκινήσουν να συνεργάζονται πολύ πιο αποτελεσματικά. Μονομερείς ενέργειες αποδείχτηκαν αποτελεσματικές στη διατάραξη της παγκόσμιας συνδεσιμότητας. Η επανασύστασή της χρειάζεται συνεργασία», τονίζει ο γενικός διευθυντής της IATA.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση