Αρχική COVID-19 Αισθητά μειωμένος ο αριθμός κρουσμάτων – Διψήφιος αριθμός σε Αττική

Αισθητά μειωμένος ο αριθμός κρουσμάτων – Διψήφιος αριθμός σε Αττική

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Αισθητά μειωμένος ανακοινώθηκε σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι σταθερά μειωμένοι και οι θάνατοι κινούνται στα ίδια επίπεδα τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν 237 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, σήμερα είναι η πρώτη μέρα μετά από καιρό που η Αττική καταγράφει διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ειδικότερα, στην Ανατολική Αττική και το Βόρειο Τομέα Αθηνών καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα με 18 νέα. Ενώ, ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 15 και η Δυτική Αττική με 12 κρούσματα.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, διότι τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν τα σαββατοκύριακα. Χαρακτηριστικά χθες διενεργηθηκαν 10.795 τεστ, με τον αριθμό θετικότητας να ανέρχεται στο 2.19%.

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά μειωμένος με 320 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 226 (70.6%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει 1030 ασθενείς από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3225 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Που εντοπίζονται

κρούσματα ΕΟΔΥ

κρούσματα ΕΟΔΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση