Αρχική COVID-19 Ο “Ιπποκράτης”, άγρυπνος φρουρός της επιχείρησης για τα εμβόλια στην Ελλάδα

Ο “Ιπποκράτης”, άγρυπνος φρουρός της επιχείρησης για τα εμβόλια στην Ελλάδα

0
pfizer εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί ανά τον πλανήτη βρίσκονται επί ποδός, θεωρώντας ότι η εξασφάλιση απλώς των εμβολίων δεν αρκεί να αναχαιτίσει την πανδημία.

Απαιτείται χειρουργικός συντονισμός σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, έτσι ώστε τα εμβόλια να φτάσουν ασφαλή στους πολίτες.

Σχέδιο “Ιπποκράτης”

Στο πλαίσιο, η Ελληνική Κυβέρνηση προβλέπει μέσω του σχεδίου “Ιπποκράτης” την αυστηρή φύλαξη των εμβολίων από την αστυνομία. Ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά θα συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C 130. Παράλληλα, προβλέπεται επιπλέον διάθεση προσωπικού.

Αστυνομικές δυνάμεις θα συνοδεύσουν τα ειδικά φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμβόλια σε εφτά μεγάλες αποθήκες. Αστυνομική συνοδεία θα υπάρχει και στη μετέπειτα μεταφορά τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones. Παράλληλα, 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

εμβόλιο Covid

Η απώλεια, η μόλυνση, αλλά και η κλοπή των εμβολίων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση

Υπολογίζεται ότι απαιτούνται 7-19 δις δόσεις του εμβολίου για την εξάλειψη της Covid-19 παγκοσμίως.
Επιτρέποντας στο 60%-70% του παγκόσμιου πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία. Με στόχο να σταματήσει έτσι η εξάπλωση του ιού.

“Αυτή η προσδοκία δημιουργεί μια άνευ προηγουμένου απαίτηση στις αλυσίδες εφοδιασμού φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά η βιομηχανία θα είναι έτοιμη να διασφαλίσει ότι οι δόσεις του εμβολίου θα φτάσουν στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο, λέει ο Thorsten Neumann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TAPA’s Europe, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA).

Η TAPA, κορυφαία ένωση για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού, περιλαμβάνει στα μέλη της πάνω από τις μισές από τις 25 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο.

Το πραγματικό κόστος της απώλειας ενός φαρμακευτικού φορτίου εκτιμάται ότι είναι αυξημένο κατά 5 ή 7 φορές της αξίας του προϊόντος.
Λόγω του φαινομένου ντόμινο που δημιουργεί, συμπεριλαμβανομένων των ανακλήσεων προϊόντων ευρείας κλίμακας, αλλά και της ζημιάς στη φήμη των εταιρειών.

Οι απώλειες προϊόντων είναι σαφώς η μεγαλύτερη απειλή, αλλά και η μόλυνση των φαρμακευτικών φορτίων μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής.”

 

Διαφήμιση