Αρχική COVID-19 Εμβόλια: Ποιοι ξεκινούν πρώτοι στην Ελλάδα-“Γκαζώνουν” στην Ευρώπη-Διαψεύδουν οι εταιρείες ύποπτα συστατικά

Εμβόλια: Ποιοι ξεκινούν πρώτοι στην Ελλάδα-“Γκαζώνουν” στην Ευρώπη-Διαψεύδουν οι εταιρείες ύποπτα συστατικά

0
εμβόλια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), τρέχει την διαδικασία αξιολόγησης του εμβολίου COVID-19 της Moderna.

Η ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συναντηθεί νωρίτερα για να επανεξετάσει την αίτηση της Moderna.

Η συνάντηση καθορίστηκε για τις 6 Ιανουαρίου 2021 και όχι στις 12 Ιανουαρίου που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

“Η έναρξη της κυλιόμενης διαδικασίας αναθεώρησης σηματοδοτεί ένα σημαντικό επόμενο βήμα, δήλωσε ο Στέφαν Μπάνσελ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Συνεχίζουμε να προωθούμε το mRNA-1273 σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές. Και επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

Αναβαθμίζουμε την παγκόσμια παραγωγή με τους στρατηγικούς συνεργάτες μας. Στόχος είναι να παρέχουμε περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις ετησίως. Και πιθανώς έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις ετησίως, ξεκινώντας από το 2021″.

Η ανακοίνωση του EMA, έρχεται μαζί με τα νέα πως οι ευρωπαϊκές χώρες θα αρχίσουν τον εμβολιασμό COVID-19, στις 27 Δεκεμβρίου.

Κ. Μητσοτάκης: “26 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα τα εμβόλια, 27 οι εμβολιασμοί”

Αναβρασμός, επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για την γιγαντιαία επιχείρηση εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Από τις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία της Αθήνας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Εκτιμούμε, είπε ο πρωθυπουργός ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.

Και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη”.

Μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν συμβολικά με το εμβόλιο του κορονοϊού, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με Διοικητές και Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων. Καθώς και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών για την επιχείρηση εμβολιασμού.

Θέμα ήταν η καταγραφή των υγειονομικών του ΕΣΥ που θέλουν να εμβολιαστούν, ως προτεραιότητα της επιχείρησης «Ελευθερία».

Τα συστατικά του εμβολίου της Pfizer που τελικά δεν έχει τσιπάκι

“Υπάρχουν δέκα συστατικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του COVID-19, αλλά ανάμεσά τους δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι”.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της NY Times. Όπως επισημαίνει εδώ και μήνες βίντεο και αναρτήσεις που έχουν ευρεία διάδοση και έχουν γίνει “viral” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι δήθεν με κάποιο τρόπο τα τσιπάκια έχουν καταλήξει μέσα στα εμβόλια κατά της πανδημίας.

Με την έναρξη των εμβολιασμών σε ορισμένες χώρες, οι φήμες αναζωπυρώθηκαν. Ωθώντας την Pfizer να δημοσιοποιήσει τη σύνθεση του εμβολίου της.

Το εμβόλιο περιέχει ένα μοναδικό ενεργό συστατικό, ένα μόριο που λέγεται αγγελιοφόρο RNA (mRNA) και περιέχει απλώς γενετικές οδηγίες, έτσι ώστε ο οργανισμός του εμβολιαζόμενου να παράγει την προεξέχουσα πρωτεΐνη-ακίδα (spike) στην επιφάνεια του κορονοϊού, με την οποία αυτός μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Το mRNA καθοδηγεί τα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν την εν λόγω πρωτεΐνη του κορονοϊού.

Έτσι, το ανθρώπινο σώμα εκτίθεται σκοπίμως όχι στον ίδιο τον ιό σε αδρανοποιημένη μορφή (όπως συμβαίνει σε πιο παραδοσιακού τύπου εμβόλια), αλλά στο κατ’ εξοχήν -τεχνητά δημιουργημένο- αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του ιού, πράγμα που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα και κύτταρα μνήμης.

Το mRNA γρήγορα αποσυντίθεται, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος στο σώμα και δεν ενσωματώνεται στο ανθρώπινο DNA, όπως εσφαλμένα υποστηρίζουν άλλοι συνωμοσιολόγοι.

Το μόνο που απομένει, είναι η επιθυμητή μοριακή μνήμη του κορονοϊού, έτσι ώστε το σώμα να ενεργοποιήσει έγκαιρα την άμυνα του, όταν βρεθεί πραγματικά ενώπιον του SARS-CoV-2.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech περιέχει επίσης εννέα άλλα βοηθητικά συστατικά. Τέσσερα από αυτά είναι λιπίδια με πολύπλοκα χημικά ονόματα: (4-ydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis (ALC-3015), (2-hexyldecanoate),2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159), 1,2-distearoyl-snglycero-3-phosphocholine (DPSC) και χοληστερόλη.

Αυτά τα λιπίδια από κοινού σχηματίζουν ένα προστατευτικό περίβλημα γύρω από το mRNA, το οποίο είναι πολύ εύθραυστο και θα κατατεμαχιζόταν γρήγορα, αν εισαγόταν μόνο του στο σώμα.

Προστατευμένες μέσα στο μικροσκοπικό λιπώδες σφαιρίδιο, οι γενετικές οδηγίες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φθάσουν στα ανθρώπινα κύτταρα για να κάνουν εκεί την προγραμματισμένη δουλειά τους.

Το εμβόλιο περιέχει επίσης το σάκχαρο σουκρόζη, που αποτρέπει τα ανωτέρω νανοσωματίδια να συγκολληθούν, όταν το εμβόλιο συντηρείται σε βαθιά ψύξη.

Τα υπόλοιπα τέσσερα συστατικά του εμβολίου είναι τέσσερα άλατα: χλωριούχο κάλιο, μονοβασικό φωσφορικό κάλιο, βασικό διένυδρο φωσφορικό νάτριο και χλωριούχο νάτριο (αυτό το τελευταίο είναι το οικείο μαγειρικό αλάτι).

Διαφήμιση