Αρχική COVID-19 Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Γεννηματάς Αττικής

Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Γεννηματάς Αττικής

0
νοσοκομείο
Εικόνα: piaxabay/anhngoc1397
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού κατέβαλε μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Γεννηματάς στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Πλέον το νοσοκομείο εξυπηρετείται μόνο από μία παθολογική κλινική, καθώς στην άλλη η διασπορά ήταν ανεξέλεγκτη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το νοσοκομείο Γεννηματάς της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές. Η μία από αυτές μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού. Έτσι, για τους υπόλοιπους ασθενείς είναι διαθέσιμες οι δύο από τις τρεις κλινικές. 

«Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κορονοϊό και πάνω από 8 συναδέλφους εκ των οποίων 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί. Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται. Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείτε από μία μόνο κλινική».

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό» υπογραμμίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαβάστε επίσης:  Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 λέει το ΣτΕ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Schneider Electric παρουσίασε τις καινοτόμες ξενοδοχειακές λύσεις της
Επόμενο άρθροΟ κορονοϊός αυξάνει την κατανάλωση αλκοόλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ