Αρχική COVID-19 Ο κορονοϊός αυξάνει την κατανάλωση αλκοόλ

Ο κορονοϊός αυξάνει την κατανάλωση αλκοόλ

0
κατανάλωση αλκοόλ
Εικόνα: unsplash/ Guillermo Nolasco
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Οι απαγορεύσεις σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα. Αυτός, όμως, ο συνδυασμός που επικράτησε και επικρατεί λόγω του κορονοϊού οδήγησε ή μπορεί να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν διέξοδο στο ποτό σε υπερβολικό βαθμό.

Κατακόρυφη άνοδο στην κατανάλωση

Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη κάθε εβδομάδα παράτασης ενός lockdown υπολογίστηκε ότι αυξάνει κατά 19% τον κίνδυνο υπερκατανάλωσης αλκοόλ, δηλαδή μέσα σε δύο ώρες να πιει ένας άνδρας περισσότερα από πέντε ποτά και μία γυναίκα πάνω από τέσσερα. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους βεβαίως έχουν κατάθλιψη ή ιστορικό αλκοολισμού.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 άτομα

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα ουσιών «American Journal of Drug and Alcohol Abuse», πραγματοποίησαν δειγματοληπτική έρευνα σε σχεδόν 2.000 άτομα άνω των 18 ετών, με μέση ηλικία 42 ετών, κατά το πρώτο πανδημικό κύμα της άνοιξης. Από αυτούς, σχεδόν το ένα τρίτο (ποσοστό 32%) παραδέχτηκαν ότι κατέφευγαν στο αλκοόλ εν μέσω πανδημίας.

Οι συνήθεις ύποπτοι

Διαπιστώθηκε ότι οι συνήθεις «ύποπτοι», δηλαδή όσοι έρεπαν από καιρό στην αλκοολική κραιπάλη, στη διάρκεια του πανδημικού lockdown, έπιναν -κατά μέσο όρο- τέσσερα ποτά την ημέρα, έναντι δύο ποτών όσων τις απέφευγαν, ενώ μπορεί να έφθαναν και τα επτά ποτά.

Πηγή: www.tandfonline.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here