Αρχική COVID-19 Κατέφτασε η πρώτη παρτίδα εμβολίων στην Ελλάδα

Κατέφτασε η πρώτη παρτίδα εμβολίων στην Ελλάδα

0
ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Κατέφτασε η πρώτη παρτίδα 9.750 δόσεων εμβολίων της Pfizer/BioNTech στη χώρα μας, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν απευθείας την Κυριακή.

Η συγκεκριμένη παρτίδα έφτασε μέσω Προμαχώνα στην Ελλάδα και τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς και εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση των ευαίσθητων εμβολίων. Ενώ, από εκεί θα ξεκινήσουν να διανέμονται στα κέντρα εμβολιασμού.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές.

Στις 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Επιπρόσθετα, την Κυριακή θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, εκτός απροόπτου, έως την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, η χώρα μας θα παραβάλει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της ίδιας εταιρείας, που αντιστοιχεί σε 83.850 δόσεις.

Συνολικά, αναμένουμε έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και έως το τέλος Φεβρουαρίου, 333.450 δόσεις, οι οποίες είναι και οι δόσεις που αντιστοιχούν στον πληθυσμό της χώρας, σύμφωνα με την σχετική ευρωπαϊκή συμφωνία.

Τα εμβόλια της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση