Αρχική COVID-19 Γερμανία: 6 αντί 5 εμβολιασμοί ανά φιαλίδιο υπό προϋποθέσεις

Γερμανία: 6 αντί 5 εμβολιασμοί ανά φιαλίδιο υπό προϋποθέσεις

0
εμβόλιο γρίπης - εμβολιασμού
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η αναγκαιότητα παραπάνω δόσεων του εμβολίου κατά του covid-19 είναι τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά κάθε σταγόνα του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το γερμανικό ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει τώρα, δημοσίευμα γερμανικών εφημερίδων, σύμφωνα με το οποίο, από κάθε φυαλίδιο του εμβολίου Pfizer/BioNTech, μπορούν να προκύψουν 6 δόσεις αντί 5 για το εμβολιασμό των πολιτών, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Κατ’ επέκταση θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο, εάν πράγματι εφαρμοστεί, να εμβολιαστούν παραπάνω άτομα, από όσα αντιστοιχούν κανονικά στα υπάρχοντα φiαλίδια.

Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό;

Φαίνεται, ότι για λόγους ασφαλείας και πρόληψης, τα φιαλίδια περιέχουν ποσότητα ελαφρώς μεγαλύτερη της προβλεπόμενης από την κατασκευάστρια εταιρεία. Συνεπώς, εάν γίνει προσεκτική χρήση, είναι δυνατή η εξαγωγή παραπάνω δόσεων. Ωστόσο, το Υπουργείο επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δε πρέπει να χρησιμοποιείται ποσότητα εμβολίου από πολλά διαφορετικά φiαλίδια για να συμπληρώνεται μία δόση.

Στη συνέχεια, έστειλε σχετικό έγγραφο με την κοινοποίηση των παραπάνω πληροφοριών στα ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια.

Οι αρχικές δημοσιεύσεις έγιναν από τις εφημερίδες “Stuttgarter Zeitung” και “Stuttgarter Nachrichten”, και επιβεβαιώθηκαν από εκπρόσωπο του Υπουργείου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση