Αρχική COVID-19 Ε. Μακρόν: Πιθανόν να μολύνθηκα από κορονοϊό σε μία στιγμή ανεμελιάς

Ε. Μακρόν: Πιθανόν να μολύνθηκα από κορονοϊό σε μία στιγμή ανεμελιάς

0
Μακρόν
screengrab/twitter
Διαφήμιση

O Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, διαγνώστηκε χθες θετικός με κορονοϊό. Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη ανάστατωση καθώς ο Γάλλος πρόεδρος συμμετείχε το προηγούμενο βράδυ σε δείπνο-σύσκεψη, με τα άτομα στον χώρο και το επιτρεπόμενο ωράριο να είναι αντίθετα με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν οριστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις των Γάλλων, είναι αδύνατο ο Μακρόν να προσβλήθηκε την συγκεκριμένη νύχτα. Οι πιθανότητες δείχνουν ότι μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες.

Σήμερα, μία μέρα μετά τη διάγνωση του ο Εμμανουέλ Μακρόν μέσα από μία ανακοίνωση του στο twitter δηλώνει ότι είναι καλά, αλλά δουλεύει με πιο αργούς ρυθμούς μέχρι να αναρρώσει. 

Μάλιστα, δεν παρέλειψα να διαβεβαιώσει ότι θα δίνει τακτικά ενημερώσεις για την υγεία του, ενώ αναγνώρισε ότι μπορεί να προσβλήθηκε από την ασθένεια σε μια «στιγμή αμέλειας».

Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε καθιστικός και ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω στα θέματα υψηλής προτεραιότητας.

«Δουλεύω με λίγο πιο αργούς ρυθμoύς λόγω του ιού, αλλά θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι σε ζητήματα υψηλής προτεραιότητας, όπως ο χειρισμός της επιδημίας ή, για παράδειγμα, ο φάκελος Brexit», αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

«Ήθελα να σας καθησυχάσω – τα πάω καλά. Έχω τα ίδια συμπτώματα όπως χθες, ιδίως κόπωση, πονοκεφάλους, ξηρό βήχα, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που έπρεπε να συνυπάρξετε με τον ιό ή που συνυπάρχετε με αυτόν σήμερα», ανέφερε επίσης.

 

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, μεταφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Λα Λαντέρν, μια κατοικία που τίθεται στη διάθεση των Γάλλων προέδρων, στις Βερσαλλίες.

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι απίθανο ο Γάλλος πρόεδρος να περάσει την νόσο του κορονοϊού με βαριά συμπτώματα της αναπνευστικής νόσου διότι είναι σχετικά νέος στην ηλικία, 42 ετών, δεν είναι καπνιστής, δεν είναι υπέρβαρος και έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση