Αρχική COVID-19 Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν – Ποιοι ανησυχούν

Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν – Ποιοι ανησυχούν

0
Μακρόν Γαλλία
Εικόνα: Christophe Ena, Pool
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Θετικός με covid-19 διαγνώστηκε o Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, την Πέμπτη, ο οποίος εμφανίζει ήπια συμπτωματολογία με καταρροή το τελευταίο 24ωρο. Ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “η διάγνωση έγινε με τεστ PCR, έπειτα από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων”. Ωστόσο, η διάγνωσή αυτή, προκάλεσε κύμα ανησυχίας σε μεγάλο αριθμό ατόμων, τόσο από τη Γαλλία, όσο και από το εξωτερικό που έσπευσαν να εξεταστούν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με αποκαλύψεις της γαλλικής Le Point, σάλο προκάλεσε η πληροφορία, κυρίως για την πιθανότητα να μετέδωσε τον ιό σε άλλους, αφού, συμμετείχε σε δείπνο με συμμετοχή ατόμων πέρα του επιτρεπόμενου, αλλά και που διήρκεσε πέρα από το επιτρεπόμενο ωράριο που ορίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το εν λόγω δείπνο -σύσκεψη που αφορούσε τις επικείμενες τοπικές εκλογές του Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, και οι παριστάμενοι ήταν άνω των 6 ατόμων, που είναι το επιτρεπόμενο όριο, ενώ ήταν όλοι τους υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

Το δημοσίευμα, θέλει τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ να κάθεται απέναντι από τον Μακρόν, με τον γενικό γραμματέα της Προεδρίας, Αλέξις Κολέρ, στα δεξιά του και στα αριστερά του τον Πρόεδρο της Βουλής Ρισάρ Φεράν. Ενώ, υποστηρίζει ότι ναι μεν κρατήθηκαν αποστάσεις στο δείπνο, αλλά κατόπιν αυτού, σχηματίστηκαν “πηγαδάκια” συζητήσεων όπου προφανώς οι αποστάσεις δεν κρατήθηκαν.

Η ανακοίνωση της προεδρίας πάντως, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος θα μείνει σε απομόνωση και συνεπώς θα περάσει μόνος την ημέρα των γενεθλίων του που τυχαίνει να είναι στις 21 Δεκέμβρη.

Αρνητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, εξαιτίας και της Συνόδου Κορυφής, όπου ήταν παρών ο Γάλλος πρόεδρος, εξετάστηκε προληπτικά, και ήταν αρνητικός. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξετάζεται κάθε δύο ημέρες σε κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει ανακοινώσει δημοσίως, υποβάλλεται σε τεστ για τον κοροναϊό κάθε δύο μέρες. Το ίδιο φυσικά έγινε και μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Το τελευταίο τεστ πραγματοποιήθηκε σήμερα και το αποτέλεσμα, όπως και σε όλα τα προηγούμενα, ήταν αρνητικό. Επίσης σημειώνεται ότι οι ηγέτες που μπαίνουν σε καραντίνα, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας μέσα στην εβδομάδα”

Αρνητική στον κορονοϊό η σύζυγός του και 3 πρωθυπουργοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε αρνητική στον νέο κορονοϊό.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με διάφορους αξιωματούχους και άλλους ηγέτες πολύ πρόσφατα, ακολούθησε συρροή εξετάσεων σε διάφορες χώρες.

Από αυτές τις συναντήσεις του, αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικός βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, που μάλιστα αποφάσισε να παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, προληπτικά. Ο τελευταίος είχε συναντηθεί με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και σύμφωνα με σχετικό βίντεο οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν κάποια χειραψία. Ενώ, αρνητικός βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο, ότι κατά καιρούς έχουν νοσήσει και άλλοι ηγέτες, όπως ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, που έχει αναρρώσει πλέον πλήρως και μάλιστα δήλωσε ότι αν του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει και το εμβόλιο, αλλά και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίχ Μπολσονάρου, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε θετικός σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Τη μεγαλύτερη προσοχή πάντως, είχε προσελκύσει από τα σόσιαλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τράμπ, όπου το διαχειρίστηκε ιδιότυπα και εν μέσω προεκλογικού πυρετού, σπεύδοντας με κάθε ευκαιρία να δηλώνει ότι ήταν “καλά”, ενώ διάσημο είχε γίνει και το ..”κοκτέιλ” φαρμάκων που του είχε χορηγηθεί.

Διαφήμιση